El 70% dels pacients diagnosticats de demència presenten algun factor de risc cardiovascular

Salt acollirà demà una trobada d'especialistes centrada en la prevenció primària de l'Alzheimer

Segons dades del Registre de Demències de la Regió Sanitària de Girona, de les 5.031 persones diagnosticades amb demència en el període 2007-2013, el 70% presenten algun factor de risc cardiovascular com ara hipertensió, diabetis o displàsia.

El factor de risc més prevalent és la hipertensió, que és present en el 57,2% del pacients. Les demències vinculades a alteracions vasculars representen el 19,6% del total de pacients amb demència. De total de casos diagnosticats, només el 6,5% eren persones menors de 65 anys. Per tractar el control dels factors de risc en la demència i la prevenció primària de l'Alzheimer, entre d'altres qüestions, Salt reunirà demà uns 200 experts en diferents especialitats.

Uns dos-cents experts de diferents especialitats mèdiques de l'atenció primària i hospitalària es reuniran demà, a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, en el marc del V Curs de Psicogeriatria, organitzat per la Unitat de Valoració de la Memòria i les Demències i el Servei de Psicogeriatria de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS).

La jornada, que serà inaugurada pel gerent del CatSalut a Girona, Josep Trias, i el president de l'IAS, Joan Profitós, està centrada la prevenció primària de la malaltia d'Alzheimer i tractarà la contribució del control dels factors de risc en la demència, els nous conceptes sobre la malaltia, i com mantenir el cervell actiu.