Pacten 3 anys i mig de presó per l'autor d'apunyalar un jove a l'Escola d'Hostaleria de Figueres

El processat, Jordy Enrique Pineda, ha reconegut que li va clavar sis punyalades durant una baralla

Fiscalia, acusació particular i defensa ha pactat una pena de 3 anys i 6 mesos de presó per a un alumne de l'Escola d'Hostaleria de Figueres que en va intentar matar un altre a ganivetades.

El processat, Jordy Enrique Pineda, ha reconegut que el 9 de febrer del 2012 va clavar almenys sis punyalades a la víctima durant una baralla. L'acusat s'enfrontava inicialment a 9 anys de presó per un homicidi en grau de temptativa.

Finalment, li han retirat un agreujant d'abús de superioritat i li han aplicat un atenuant molt qualificat de reparació del dany perquè ja ha consignat 6.000 euros per compensar la víctima. Segons l'acord, haurà de continuar pagant fins a arribar a cobrir 17.500 euros d'indemnització.

Jordy Enrique Pineda, que actualment té 21 anys, ha reconegut que el 9 de febrer del 2012 va apunyalar la víctima amb intenció de matar-lo. Els dos joves eren alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Figueres i des del principi tenien mala relació.

Segons relata l'acusació pública en el seu escrit de conclusions i ha reconegut el mateix l'acusat, Pineda tenia tendència a "menysprear i molestar" la víctima i durant les classes li solia tirar boletes de paper o parlava despectivament d'ell a altres companys.

L'enemistat va esclatar un matí durant una classe pràctica de servei de taules. Aleshores, el processat es va tornar a mofar de la víctima i "amb actitud provocadora" li va donar un cop a l'espatlla mentre estava parant una taula. Això va originar una discussió entre els dos, que es van emplaçar al final de la classe per "arreglar la situació".

Cap a les quatre de la tarda, els dos es van trobar als vestuaris. Llavors, la víctima li va donar una bufetada a l'acusat que va respondre traient el ganivet i clavant-li sis punyalades. Els perits van determinar que les ferides que li va fer al pit li haurien pogut causar la mort a la víctima si no hagués rebut atenció mèdica urgent.

La fiscalia demanava inicialment una pena de 9 anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa amb un agreujant d'abús de superioritat. L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Francesc Mora, demanava 10 anys per l'intent d'homicidi i 2 per un delicte d'amenaces amb objecte perillós.

Reparació del dany

El lletrat de la defensa, Joaquim Bech de Careda, ha explicat que no s'ha posat en dubte en cap moment l'autoria i, de fet, hi ha unes imatges enregistrades en vídeo que mostren tota l'agressió. Per això, durant aquest temps l'acusat ha anat consignant diners per fer front a una possible indemnització. Això ha permès aplicar-li un atenuant molt qualificat de reparació del dany perquè ja ha reunit 6.000 dels 17.500 euros d'indemnització que haurà de pagar a la víctima.

Tenint en compte l'atenuant molt qualificat i traient l'agreujant d'abús de superioritat, fiscalia, acusació particular i defensa han pactat 3 anys i 6 mesos de presó per un intent d'homicidi. Pineda ja va estar un any en presó preventiva i, quan hi hagi sentència, caldrà determinar si torna a entrar o no a la presó. Les parts també han acordat que l'acusat no es pugui apropar a menys de 500 metres de la vícitma durant 5 anys.

El cas, que s'ha jutjat a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.