Mor un motorista en un accident de trànsit davant l'estació de tren de Girona

El ciclomotor es trobava aturat en un semàfor i el condutor del turisme l'ha envestit per darrera

El conductor d'un ciclomotor, Ramon T.G de 27 anys ha mort aquest matí a Girona després d'haver patit un accident de trànsit a la carretera de Barcelona a l'altura de la plaça Espanya, just davant de l'estació de tren.

Segons la Policia Municipal de Girona, els fets han passat cap a tres quarts de set del matí quan, per causes que s'investiguen, la moto que conduïa i un cotxe han xocat i aquest, posteriorment, l'ha atropellat.

Segons ha pogut saber aquest diari, el conductor del ciclomotor estava aturat en un semàfor i el turisme l'ha envestit per darrera. Immediatament s'ha donat a la fuga i ha estat detingut minuts més tard a l'alçada del carrer Pare Claret. El conductor és Lluís B.F, de 22 anys i veí de Besalú (Garrotxa), que ha donat positiu en el control d'alcoholèmia. Per això, l'han detingut per delictes contra la seguretat del trànsit, homicidi imprudent i omissió del deure de socors.

La víctima, per la seva banda ha mort a l'acte. Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha expressat el seu condol als familiars de la víctima, ha demanat que s’actuï “amb el màxim rigor i contundència” i ha assenyalat que “malgrat que l’actuació de la policia ha estat pràcticament immediata després de l’accident, no s’ha pogut fer res per salvar la víctima”.

Alcalà ha explicat també que tot indica que l’accident s’hauria produït a l’altura del semàfor per girar cap a la plaça d’Espanya, en els carrils en direcció a la plaça de Marquès de Camps. Segons sembla el motorista estava aturat i el cotxe no hauria respectat la senyal semafòrica.

En aquest sentit, el regidor ha remarcat que “la detecció de les conductes d’infracció de les normes del trànsit, a través del controls de velocitat, d’alcoholèmia i de drogotest, a més de fomentar el respecte als semàfors, és una de les principals lluites i prioritats de la Policia Municipal, en la qual s’estan posant tots els esforços per tal de sensibilitzar sobre el fet que conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues pot produir conseqüències irreparables com les que desgraciadament s’han pogut comprovar avui”.

Actualització (21:15h)

Presó sota fiança de 40.000 euros pel conductor del vehicle

Actualització

Paga la fiança el conductor i surt de presó preventivament