El figuerenc Lluís Galter aborda l'espionatge i el paper de la dona del 1714 al curtmetratge 'H'

Catalana Films ha seleccionat la cinta per participar en festivals i mercats cinematogràfics d'arreu del món

El director figuerenc Lluís Galter ha dirigit 'H', el curtmetratge sobre l'espionatge de 1714 a partir d'un guió d'ell mateix i de David de Montserrat, coautor del best-seller 'Lliures o morts' sobre els fets de la guerra de Successió i productor executiu de la cinta juntament amb la productora Lastor Media.

El curtmetratge està protagonitzat per Cristina Genebat (Marianna de Copons) i Àlex Moreu (Pierre Le Guerchois) i està basada en fets reals. Concretament, aborda el paper de l'espia Marianna de Copons en un episodi clau de la resistència catalana durant el setge borbònic. La cinta ha estat seleccionada per Catalana Films per participar en festivals i mercats cinematogràfics d'arreu del món.

La idea per fer 'H' va sorgir com un spin-off d'un dels capítols que recull la novel·la 'Lliures o morts' (Columna Edicions), que amb més de 20.000 exemplars venuts, s'ha convertit en un dels best-sellers de referència sobre els fets de 1714.


Segons Lluís Galter, "H ens presenta una de les cares ocultes de la guerra de Successió com és el paper de la dona en la resistència heroica de la Catalunya de 1714 i sovint en tasques tant o més transcendents que ser a primera línia de foc".

La pel·lícula és resultat del projecte guanyador del premi Maria Aurèlia Capmany 2014 que lliura anualment l'Ajuntament de Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Així mateix ha comptat amb el suport la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Talamanca, localitat juntament amb el Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, on s'ha fet el rodatge.
A partir del proper 14 de novembre, amb un primer passi al Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar de Riudoms (Baix Camp), "H" es podrà anar veient a diversos indrets del país.