Detingut per sostraure gasoil de l'oleoducte que uneix Tarragona amb Girona

L'home fou atrapat 'in fraganti' a Sant Feliu de Buixalleu

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns a Sant Feliu de Buixalleu (Selva) un home de 38 anys, de nacionalitat romanesa i veí d'Arbúcies acusat de sostreure gasoil de l'oleoducte d'una empresa de logística d'hidrocarburs que uneix Tarragona amb la refineria de Tarragona amb els dipòsits de l'empresa a Girona. El detingut actuava junt amb una altra persona que va poder fugir.

Els dos havien manipulat l'oleoducte fent un forat per fer l'extracció il·legal de combustible i l'havien tapat amb prou cura perquè no fos advertit i poder tornar-hi més endavant per sostreure més gasoil. La detenció es va produir després que els responsables de l'empresa advertissin d'una baixa de pressió a l'oleoducte. Els agents van iniciar un dispositiu de vigilància el dilluns passat a dos quarts de set del vespre i uns tres quarts d'hora després van detectar l'arribada d'un vehicle en un descampat, d'on van baixar dos homes amb diverses garrafes de plàstic i que s'apropaven fins al punt d'extracció.

Els mossos van veure que aquestes dues persones sostenien una mànega que estava introduïda en el punt d'extracció i van poder constatar que aquests homes estaven succionant gasoil de l'oleoducte.

En aquell moment els agents es van identificar com a policies i les dues persones van fugir en direccions oposades. Els policies que feien la vigilància van aconseguir interceptar un dels lladres.

En el moment de la detenció, els agents van localitzar a l'interior del vehicle nou garrafes de plàstic, una de deu litres i vuit de 25 litres així com dotze metres de mànega.

El detingut, amb un antecedent policial, passarà a disposició judicial a les properes hores.