Un miler de signatures per cobrir les beques menjador denegades a Girona

El PSC les ha presentat aquest matí a l'Ajuntament

El PSC ha registrat aquest matí un miler de signatures que ha recollit a les portes de les escoles de la ciutat demanant que el consistori cobreixi les beques menjador denegades pel Consell Comarcal del Gironès.

Segons el PSC, aquest curs s'han denegat 900 beques a les comarques gironines (la xifra corresponent a la capital no la coneixen) i, per això, demanen al consistori que s'impliqui per solucionar el problema.

Segons l'alcaldable del PSC, Sílvia Paneque, l'ajuntament disposa d'una partida de 200.000 euros aprovada en el pressupost del 2014 per combatre la pobresa infantil. Per això, demanen al consistori que actuï "d'urgència" per solucionar el problema tot i no ser competència seva.

L'actuació del PSC

El grup socialista ha recollit en 15 dies un miler de signatures a les portes de les escoles de la ciutat. La campanya té l'objectiu de demanar a l'equip de govern de CiU que actuï i arribi allà on no ho fa el consell comarcal. Segons l'alcaldable socialista, Sílvia Paneque, a les comarques gironines s'han denegat aquest curs 900 beques menjador. Tot i que han demanat la dada, desconeixen quantes d'aquestes són a la ciutat de Girona. 

No obstant això, el grup socialista considera que s'estan donant situacions que posen en risc mainada que no pot quedar-se a dinar a l'escola tot i que les famílies tenen pocs recursos com per poder-los donar de menjar a casa. Per això, demana al consistori que faci un pas més i que, tot i no ser competència seva, destini diners a pagar aquelles beques denegades pel consell comarcal. 

Paneque ha explicat que tenen coneixement de casos de famílies amb fills amb problemes de dependència que sempre havien tingut beca i aquest curs s'han quedat sense, així com famílies monoparentals amb menors al seu càrrec. Un altre cas que han detectat els socialistes són famílies que tenen pagaments pendents -fins i tot que no tenen res a veure amb les beques menjador- i que, tot i tenir beca concedida, no deixen accedir els petits al menjador perquè els diners de la beca van a condonar deutes pendents.

"L'ajuntament té diners per pagar beques"

Per tot plegat, l'alcaldable socialista reclama a l'ajuntament que actuï "d'urgència" perquè té diners per poder-ho fer. En concret, ha explicat que l'any passat en el moment de la negociació del pressupost del 2014 van aconseguir incloure una partida de 200.000 euros per lluitar contra la pobresa infantil. Segons Paneque, d'aquests diners saben que es van destinar 70.000 euros a cobrir beques menjador del curs passat i, per tant, demanen que els diners restants es destinin novament aquest curs per a la mateixa finalitat. A més, Paneque apunta que també existeix un fons de contingència per situacions d'emergència social i apunta que els diners també poden sortir d'aquesta partida. 

"Des de l'ajuntament ens han dit que estan fent gestions però que al novembre estaria tot solucionat i sabem que encara hi ha moltes famílies amb la beca denegada, aquesta situació no s'hauria d'haver produït mai", ha declarat Paneque.