Comença el judici contra l'indigent que va matar una anciana i va abandonar el cos al bosc

La defensa avança que Jindrich Cermak "confessarà" i farà un "relat detallat" del crim

El judici contra l'indigent acusat d'escanyar una anciana amb una corda i abandonar el cadàver en un bosc de Llagostera (Gironès) el juny del 2011 ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Girona amb la tria dels membres del jurat popular.

La defensa ja ha avançat que durant la seva declaració prevista per a aquesta tarda, Jindrich Cermak "confessarà" tal i com ha fet durant tot el procediment i farà un "relat detallat" del crim.

El fiscal demana inicialment 17 anys i mig de presó per assassinat amb un atenuant de confessió però ja ha avançat que, si Cermak continua admetent el crim, rebaixarà la petició. En el mateix sentit, la defensa obre la porta a "ajustar la pena" fins als 10 anys de presó.

El cas que ha arribat a judici a l'Audiència de Girona es remunta al 20 de juny del 2011. Aquest dilluns, després de triar el jurat popular, fiscal i defensa han exposat les seves tesis davant els nou ciutadans que hauran d'emetre el veredicte a partir de dimecres.

El fiscal, Víctor Pillado, ha detallat que aprecia un atenuant de confessió a l'acusat, Jindrich Cermak, perquè de forma espontània, i mentre els Mossos d'Esquadra li prenien declaració per ser amic de la víctima, va confessar que l'havia matat. El processat va explicar aleshores, tant a la policia com durant el pas a disposició judicial, que va decidir acabar amb la vida de la dona perquè havia insultat la seva mare, dient que era una "puta de 30 euros".

Aleshores, li va demanar que l'acompanyés amb la furgoneta fins a Llagostera i, un cop van arribar allà i mentre la dona continuava asseguda al seient del copilot, va agafar una corda que duia i la va estrangular. Va morir per asfíxia. Després de matar-la, Cermak va agafar una estora que havia portat per desfer-se del cadàver, la va embolicar i la va llançar a una riera seca propera al lloc.

L'acusació pública ha explicat que considera que Jindrich Cermak és autor d'un delicte d'assassinat i li aplica un atenuant de confessió perquè la seva col·laboració amb la justícia va ser essencial per esclarir el cas. El fiscal, a més, ha avançat que si Cermak no busca exculpar-se i manté la confessió, podria modificar la seva petició inicial de presó de 17 anys i mig i rebaixar-la considerant que la confessió és molt qualificada.

La defensa, encapçalada pel lletrat Samuel Garcia-Quintas, ja ha avançat que aquesta tarda Cermak "confessarà" i oferirà un relat "detallat" del crim. L'advocat, que inicialment demanava l'absolució, ha explicat que no es discuteix "en cap moment" l'autoria de l'assassinat però que sosté que la petició d'entrada del fiscal era "massa elevada". Garcia-Quintas obre la porta a demanar una condemna de 10 anys per assassinat amb un atenuant molt qualificat de confessió un cop acabi el judici.

Aquesta tarda continua el judici amb la declaració de l'acusat i dels testimonis. Dimarts serà el torn dels pèrits i de les conclusions i els informes. La previsió és que dimecres entreguin l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar fins arribar a una decisió.