L'embassament de Darnius-Boadella es troba al 52% de la seva capacitat

S'ha fixat una dotació d'uns 7 hectòmetres cúbics per satisfer les demandes d'aigua pels propers mesos

La comissió de desembassament del sistema Muga -que es va reunir aquest passat dimecres a la seu de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)- ha fixat una dotació d'uns 7 hectòmetres cúbics per satisfer les demandes d'abastament i usos ambientals fins al mes de març de 2015.

En concret, 2,6 hectòmetres cúbics es reserven per a la institució Aigües de Figueres, 2 més per al Consorci de la Costa Brava Nord i 2 perquè el riu pugui continuar portant un bon cabal. Actualment l'embassament de Darnius-Boadella es troba al 52% de la seva capacitat que és d'uns 32 hectòmetres cúbics.

Des de l'ACA asseguren que aquest volum garanteix les demandes d'abastament domèstic per un any. Des de l'Agència Catalana de l'Aigua assenyalen que el volum d'aigua que hi ha a l'embassament situat en gran part dins del municipi de Darnius permet garantir l'ús i les demandes domèstiques durant un any. No obstant això alerten que pel que fa a la propera campanya de reg caldrà analitzar els efectes de les pluges dels propers mesos.