Mor l'exalcalde de Santa Coloma de Farners, Jordi Iglesias

Fou el primer batlle de la transició

Aquesta passada nit ha mort Jordi Iglesias Massuet, que fou el primer alcalde de la transició a l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners l’any 1979, quan la ciutat tenia 13 regidors i poc més de 6.000 habitants.

Va ser alcalde de Santa Coloma amb CiU, com a independent, durant 12 anys i va aconseguir la majoria en els tres comicis als quals es va presentar com a cap de llista. Posteriorment, va presentar-se amb la candidatura independent Colomencs per Santa Coloma, amb la que també va obtenir representació a l’Ajuntament però no amb la suficient majoria per governar.

Jordi Iglesias havia dit en més d’una ocasió que va decidir ser alcalde de Santa Coloma per amor al poble.

L'actual batlle de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, ha manifestat que “Jordi Iglesias sempre serà recordat com una bellíssima persona i un gran alcalde per la seva dedicació al poble i pel significat de ser el primer alcalde dels Ajuntaments democràtics. Una època difícil, en la que tots estava per fer, amb pocs recursos econòmics i ho va liderar molt bé.”

El tres mandats de Jordi Iglesias van ser molt lluïts ja que a la ciutat hi mancaven moltes coses: serveis, infraestructures, equipaments... eren els primers anys de la democràcia i es vivia una obertura a tot i Santa Coloma de Farners no podia quedar enrere, es va treballar per consolidar la ciutat com a capital de comarca. Es va construir la Residència Geriàtrica Sant Salvador d’Horta, la Creu Roja, el parc de Bombers, el Centre d’Assistència Primària, es va comprar l’edifici del Cercle Cultural Colomenc, es va obrir la Llar de Jubilats a l’edifici on es troba encara en l’actualitat, es va fer realitat el pavelló poliesportiu de la Nòria, es va comprar l’edifici de les monges per ubicar-hi l’Arxiu Comarcal i els estudis de batxillerat, es va gestionar la compra de can Xifra per ubicar-hi l’Escola Forestal i es van comprar més terrenys per ampliar el Parc de Sant Salvador i l’esplanada de Farners, entre d’altres.

Un cop va sortir de l’Ajuntament, Jordi Iglesias va ser president de la Llar de Jubilats durant 4 anys, un període durant el qual es van fer importants obres de remodelació en l’edifici.

L’any 2012 va publicar el seu llibre de memòries. Les pàgines d’aquesta publicació contenen una part de la història de Santa Coloma, dels 12 anys en que Jordi Iglesias va ser l’alcalde. Uns mandats en els que s’estrenava democràcia. Aquesta part de la història de la capital de la Selva va quedar recollida en un volum de 293 pàgines de text i unes 400 fotografies.