Sis detinguts per set robatoris amb força a Olot

En la majoria van actuar de nit forçant les portes d'accés als establiments i se'n van endur diners i objectes

Entre el 18 i el 25 d'octubre hi va haver robatoris amb força a diferents establiments comercials d'Olot (Garrotxa) com ara a un centre de bellesa, a una sastreria, a una fleca, a un restaurant, a un bar i a un local cultural. A la majoria, els lladres actuaven de nit, forçaven les portes d'entrada i s'enduien diners de la caixa registradora i objectes de les botigues.

Tot plegat va desembocar en una investigació que va acabar el 27 d'octubre. Els Mossos van detenir a Olot dos veïns d'aquest municipi de 18 i 22 anys -de nacionalitat colombiana i espanyola respectivament-, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força.

L'endemà es va detenir una altre veí d'Olot de nacionalitat marroquina que segons els Mossos hauria pres part d'aquells fets. També se li atribueix un robatori amb força en un bar de la capital garrotxina del qual s'hauria endut la màquina de tabac -tabac i diners inclosos- i tres ordinadors portàtils.

Intent frustrat

D'altra banda, la matinada del 24 d'octubre els Mossos van ser alertats perquè tres persones forçaven la persiana d'una botiga de bicicletes també a Olot. Quan una patrulla va arribar al lloc dels fets va veure com tres homes, vestits de fosc fugien direcció al carrer Miquel Març.

Els agents els van interceptar i els van identificar. Segons la policia, un duia una motxilla amb dos tornavisos, una clau anglesa, una llanterna, guants i tapa boques. En l'intent de fugida un d'ells va deixar anar una escarpa enmig del carrer i unes tenalles.

Els tres homes, de 37, 39 i 53 anys i de nacionalitat espanyola -un veí d'Olot, un altre de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i un tercer amb domicili desconegut- van quedar detinguts per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.