Detingudes a Lloret de Mar dues dones que petonejaven i abraçaven avis per robar-los

Les delinqüents deien que recollien signatures per a una associació de sordmuts

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 23 d'octubre a Lloret de Mar (Selva) dues dones per robar joies a gent gran. Les dones usaven sempre la mateixa tècnica: s'acostaven a les víctimes amb l'excusa de recollir signatures per a una associació regional de sordmuts de Romania. Llavors els petonejaven i abraçaven i aprofitaven per robar-los braçalets o cadenes.

Els agents van veure les dones i les van seguir de prop i van decidir intervenir quan van veure que parlaven amb un grup de quatre turistes d'edat avançada. Les van enxampar amb un braçalet a la mà que estaven a punt de robar a una de les víctimes. Les dones, amb antecedents, han quedat en llibertat provisional.

Les detingudes són dues dones de 24 i 32 anys, de nacionalitat romanesa, amb domicili a Barcelona i desconegut respectivament. 


Els fets van passar pels volts de les onze del matí del passat 23 d'octubre, quan una patrulla dels mossos va veure dues noies joves que exhibien una carpeta a un home d'edat avançada que estava assegut en un banc. Una de les dones el començava a petonejar, mentre que una altra controlava l'entorn. 

Poc després, les dones van marxar del lloc i els agents les van seguir fins un pàrquing exterior d'un restaurant. Allà les joves van rodejar quatre turistes d'edat avançada i van començar a conversar amb ells usant la mateixa tàctica anterior. 

Els agents van veure com una de les dones subjectava el canell dret a una senyora i la començava a besar per la cara, mentre l'altra dona feia el mateix amb la parella de la turista alhora que vigilava l'entorn. 

Els mossos van intervenir, i mentre identificaven les dues dones, la que havia agafat a la víctima pel canell va obrir la mà i va deixar anar al terra un braçalet que ja havia aconseguit treure a la seva víctima. 

Els mossos van comissar un braçalet d'or amb tres pedres incrustades i una carpeta de color blau de recollida de signatures d'una associació regional de discapacitats sordmuts. Les dues dones van quedar detingudes per un delicte de furt i els mossos van retornar el braçalet a la propietària.

Les detingudes, amb antecedents, van passar el dia 24 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes que les va deixar en llibertat provisional.