La Jonquera i el SCT treballen per reduir la sinistralitat al municipi

La població fronterera va tenir l'any passat un taxa de 0,6 accidents de trànsit per 1.000 habitants

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, i l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, han signat aquest dijous el conveni per a l'elaboració conjunta del Pla Local de Seguretat Viària, un pla que el Govern vol desplegar a tots els municipis de menys de 20.000 habitants i que té per objectiu millorar la seguretat viària i, en la mesura del possible, reduir el nombre de víctimes mortals per accidents.

La Jonquera, municipi marcat pel pas de l'N-II i l'AP-7 pel seu terme municipal i pels enllaços d'aquestes vies per entrar a la localitat, va tenir entre el període 2010-2013 entre 2 i 6 víctimes mortals l'any a les carreteres i una taxa d'accidents de 0,6 per 1.000 habitants. Sobre el pla, el director del SCT ha destacat que en el cas de la Jonquera "és un pla fet a mida i que es complementa amb el pla de mobilitat que també s'està elaboran".

De la seva banda, l'alcaldessa del municipi, Sònia Martínez ha explicat que "amb l'elaboració d'aquest pla La Jonquera demana ajuda a l'SCT per identificar els punts viaris negres del municipi i millorar-ne la seguretat viària" i ha explicat que s'han tingut en compte les característiques del municipi, marcades pel pas de la N-II i l'AP-7 i els enllaços des d'aquestes vies principals per accedir a la localitat.

Amb el desplegament del PLSV a la Jonquera, una població amb uns 3.135 habitants (dades IDESCAT, 2013), es pretenen aplicar mesures concretes per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal, així com reduir, en la mesura del possible, la sinistralitat viària amb víctimes que es registra a la localitat. En aquest sentit, en el període 2010-2013 el nombre d'accidents amb víctimes va fluctuar entre els 2 i els 6 anuals. L'any 2013, a més, cal observar que hi va haver una taxa de 0,6 accidents per 1.000 habitants, una xifra molt inferior a la mitjana catalana, que se situava en 2,1 per aquest any.

Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s'ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016.