Pacten 6 anys de presó per a un home que va intentar apunyalar-ne un altre a Camprodon

L'acusat ha admès els fets

El fiscal, l'acusació particular i la defensa han pactat una pena de 6 anys de presó per a un home que va intentar matar-ne un altre a ganivetades a Camprodon (Ripollès).

L'acusat, Jorge Enrique Castro, ha admès els fets i les parts han renunciat a la resta de la prova. L'agressió va tenir lloc el 28 de desembre de l'any passat. Castro, que treballava en un restaurant del poble, va sortir al carrer i va clavar dues ganivetades al tòrax de la víctima. L'agressor va ser reduït al mateix lloc dels fets i des d'aleshores és a presó.

Durant el judici, el processat ha dit estar "molt penedit" del què va fer. A més de la pena, el fiscal demana que se li prohibeixi acostar-se a la víctima durant quinze anys.

L'apunyalament a Camprodon va tenir lloc la tarda del 28 de desembre de l'any passat. Aleshores, Jorge Enrique Castro treballava al restaurant Metro, situat al carrer Sant Roc del poble ripollès. Aquell dia, pels voltants de les sis de la tarda, va veure la víctima -amb qui estava enemistat- parlant amb el propietari del restaurant. Tots dos estaven just davant del local.

Castro va sortir al carrer i va anar de dret cap a la víctima. L'acusat portava un ganivet amagat a la part del darrere dels pantalons, que tenia uns 15 centímetres de fulla. Gairebé per sorpresa, el processat va treure l'arma i la va enfonsar dues vegades al tòrax de la víctima, just al dessota dels pits.

Després de l'atac, el processat però no va poder anar gaire lluny. Immediatament, un vigilant municipal i un veí el van aconseguir immobilitzar i li van prendre l'arma fins que van arribar els Mossos d'Esquadra i el van detenir. D'ençà d'aleshores, l'acusat es trobava en presó preventiva a l'espera del judici.

Arran de les ganivetades, la víctima va haver de ser operada d'urgència. Les dues ganivetades li van afectar un pulmó, un ronyó i la zona abdominal.

Per aquests fets, Jorge Enrique Castro -que no tenia antecedents penals- s'enfrontava a una pena de 14 anys de presó per una temptativa d'assassinat. Avui, però, abans del judici, el fiscal, l'acusació particular i la defensa han pactat una rebaixa de la pena.

Intent d'homicidi

El ministeri públic ha qualificat els fets d'intent d'homicidi, perquè ha tret de l'escrit tot allò que feia referència a la traïdoria, i ha demanat que s'imposés a Castro una condemna de 6 anys de presó. A més, també sol·licita que se li prohibeixi acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 15 anys. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal ha demanat que Castro indemnitzi la víctima amb 11.931 euros per les lesions i les seqüeles físiques que li han quedat arran de l'agressió.

Tant l'acusació particular com la defensa no s'han oposat a aquesta petició. L'acusat ha admès els fets i les parts han renunciat a la resta de la prova. El president de la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, el magistrat Adolfo García, ha deixat el cas vist per a sentència.

Abans que se l'emportessin emmanillat, Jorge Enrique Castro ha fet ús del seu darrer torn de paraula. L'acusat ha dit estar "molt penedit" del què va fer aquella tarda a Camprodon.