Front comú de l'empresariat gironí contra el pla d'usos del Parc Natural del Cap de Creus

Representants d'unes 400 empreses han enviat una carta als consellers Puig, Vila i Pelegrí

S'amplia la majoria contra el pla d'ús i gestió (PRUG) de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus. A la societat civil i la classe política se suma ara l'empresariat gironí. Aquest dilluns, representants d'unes 400 empreses de les comarques gironines s'han reunit a Roses (Alt Empordà) per debatre les qüestions que envolten el documentat impulsat pel Govern.

Els reunits han acordat enviar una carta als consellers d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, Territori i Sostenibilitat, Sant Vila i Agricultura, Josep Maria Pelegrí, expressant el seu malestar i reclamant la retirada del polèmic document. Els empresaris volen que es negociï un nou pla i que se'ls tingui en compte a l'hora d'elaborar-lo.

En cas que la Generalitat no faci marxa enrere, durant la trobada de Roses s'ha decidit que "es lluitarà fins les últimes conseqüències" i que "inundaran" d'al·legacions la Generalitat . A més, s'ha anunciat que es contractarà els serveis d'un advocat per redactar les al·legacions al Pla. De fet ja hi ha entitats, com l'Associació Catalana d'Activitats Marítimes (ACAM) , que ja han iniciat accions legals per aturar el PRUG.
s
Els empresaris consideren insostenible per l'economia del territori el pla que el govern ha començat a tramitar. Asseguren que l'activitat que fan és incompatible amb les limitacions que es volen establir. També diuen que s'ha fet d'esquenes al sector i asseguren que ells tenen molt a dir . Per exemple, amb aquest pla, que qualifiquen d'absurd en alguns dels seus apartats com és la manera de regular el busseig dins el Parc Natural del Cap de Creus, el que demostra, afirmen, que el PRUG s'ha fet des d'un despatx de Barcelona i no trepitjant el territori.

Els empresaris han decidit començar a treballar conjuntament i crear un grup de treball per defensar els interessos del sector i dels usuaris del parc i demanaran que es posi en marxa el consell de cooperació previst des del 1998.

L'alcalde de Colera, que també era present a la reunió, ha anunciat que el seu ajuntament aprovarà una moció el 5 de novembre contra el pla després que divendres ho fes l'ajuntament de Cadaqués.

La FOEG també demana la retirada del PRUG

La FOEG s'ha afegit a les peticions de retirada de PRUG. El seu president, Ernest Plana, considera que aquest pla comporta un gran perjudici per l'economia del territori i que cal aturar-ho. Plana assegura que "el document marxa de tota lógica i remarca que s'ha de tenir en compte que l'afluència de gent es concentra en un període molt curt de l'any i que això no suposa cap perjudici per al Cap de Creus" . Ernest Plana, que també és president de l 'Associació d'empresaris de comerç i reparació de vehicles i embarcacions (CORVE), diu que el sector nàutic, un dels més perjudicats per aquest pla, és un dels que durant els últims anys ha assolit una transformació més important.
L'Associació de Càmpings de Girona també ha aprovat aquest matí en junta demanar la retirada del pla.