Localitzen el cos sense vida del tripulant de l'embarcació bolcada a Palamós

El seu company ja ha estat donat d'alta de l'hospital

Un helicòpter dels Bombers de la Generalitat ha localitzat aquest dilluns al matí el cos sense vida del tripulant de l'embarcació bolcada ahir al vespre després de xocar contra unes roques prop de Cala Estreta, al terme municipal de Palamós (Baix Empordà).

En concret, l'helicòpter ha trobat el cadàver de l'home, un home de 71 anys i veí de Vall-llobrega, entre Cala Canyars i la cala Seniar. Pel que fa l'altre tripulant, un home de 65 anys i veí de Palamós, va ser rescatat ahir al a nit amb símptomes d'hipotèrmia després de passar-se dues hores en una bombolla d'aire dins de la barca bolcada i va ser traslladat a l'hospital del municipi, d'on aquest dilluns ha estat donat d'alta.

L'avís del sinistre es va produir aquest diumenge, quan passaven uns cinc minuts d'un quart de deu de la nit quan un pescador va observar com una barca xocava contra les roques a uns vint metres de la costa i bolcava. L'embarcació, de 5,6 metres d'eslora, estava ocupada per dues persones. Segons Salvament Marítim, l'operació de rescat del tripulant que va sobreviure va ser "molt complexa" ja que l'home es trobava en estat de xoc i per foscor i la gran quantitat de cables que envoltaven la barca.


Finalment, una dotació dels Bombers de la Generalitat que es va dirigir fins al lloc dels fets, va poder rescatar l'home. Per trobar el seu company, efectius del GRAE i dels GEA van rastrejar la zona entre Cala Estreta i el Furió de Cala Estreta, Cala Bona i les Illes de Cap de Planes. Es tracta d'una zona amb nombrosos esculls, fet que ha dificultat la recerca, que ha estat coordinada des del Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Barcelona. 

També s'hi han desplaçat patrulles terrestres dels Mossos d'Esquadra, una ambulància del SEM que estarà a la zona amb caràcter preventiu i la Policia Local.