L'Aeroport de Girona oferirà encara menys rutes aquest hivern

En total seran 16, un 20% menys que l'any passat

Ryanair ha fet realitat la planificació que ja va anunciar al maig i ha retallat significativament les rutes que oferirà aquest hivern des de l'Aeroport de Girona. Concretament, oferirà 14 connexions, un 25% menys que fa un any. A més, cauen de la seva programació algunes rutes històriques com Londres o París. Els vols tant a la capital francesa com a l'anglesa eren destins que l'aerolínia de baix cost operava des de l'any 2004. 

Les rutes amb el Regne Unit, tocades

A més d'aquestes rutes, la retallada deixarà sobretot tocades les connexions amb el Regne Unit, ja que a partir del proper hivern també es perdran les rutes de Bristol i Manchester. La resta de destins que cauen de la llista són l'alemanya Colònia, l'holandesa Maastrich i la polonesa Poznan.

Per contra, Ryanair recuperarà tres rutes aquest hivern a l'aeroport de Girona: Karlsruhe/Baden-baden (Alemanya), Bratislava (Eslovàquia) i Glasgow (a Escòcia).

A més d'aquestes tres, les onze rutes restants que Ryanair mantindrà aquest hivern 2014 a l'aeroport de Girona seran les dues del Marroc (Marràqueix i Rabat), les quatre d'Itàlia (l'Alguer, Pescara, Cagliari i Pisa), tres d'Alemanya (Bremen, Niederrrhein i Frankfurt) i les d'Eindhoven (Països Baixos) i Wroclaw (Polònia).

A banda de Ryanair, només quedaran a l'aeroport la companyia Wizz Air -amb un vol a Kiev- i vols xàrter a Nador operats per Ten Airwais.

Es preveu que durant aquests mesos d'hivern es posin a la venda 400.000 seients i hi hagi 2.000 enlairaments i aterratges. 

Aena ha concretat que aquestes dades corresponen a les peticions que tenen per part de les companyies però que es poden produir canvis.