El Claustre de mestres del Pous i Pagès de Figueres fa costat al director apallissat

Asseguren sentir-se indignats i amenaçats

El Claustre de mestres del CEIP Pous i Pagès de Figueres (Alt Empordà) han emès avui un comunicat donant suport al director del centre que fou apallissat per un pare en ple carrer.

En el seu comunicat els professionals de l'educació han assegurat sentir-se profundament indignats per "la gran quantitat d’ocasions en què hem de suportar la intromissió negativa de pares i mares en la nostra feina, desautoritzant-nos de la nostra tasca davant els alumnes". En aquest sentit, els mestres també expliquen se senten amenaçats; "saben que ens sentim sols, sense recolzament. No ens veuen com els seus aliats, i això fa que actuïn amb desconfiança".

En aquesta ocasió, el pare diuen que va actuar mogut per les declaracions del seu fill en el que seria una "situació habitual" en els centres escolars, sense contrastar-ho amb els professionals del Pous i Pagès, prenent-se "la justícia pel seu compte".

És per això que comenten que és necessària una implicació global dels serveis assistencials, les diferents àrees i institucions "per a poder educar el barri". D'aquesta manera diuen que "s'aconseguiria que les famílies valoressin més l'educació", reblant que els recursos actuals són insuficients per assolir-ho.

Finalment el Claustre vol agrair l'ajuda d'aquelles persones que es van interposar entre el pare i el director per evitar que les lesions fossin majors, fent especial menció a l'ajuda "de gran part de la comunitat gitana, magrebina i del barri en general".