Mosca Borda pels Mossos i Grossa per Ruth Abuin

L'acte ha servit per reconèixer les trajectòries dels cardiòlegs Brugada i dels periodistes Enric Frigola i Cuca Mascort

Els periodistes gironins han decidit que els Mossos d'Esquadra rebin la Mosca Borda, un guardó que 'castiga' aquells qui els dificulten la feina. L'oficina del portaveu s'ha endut el 48% dels vots, oberts a tota la professió.

Per contra, els periodistes han premiat amb la Mosca Grossa la cap de premsa del Festival de Peralada, Ruth Abuin, per considerar que és sensible amb les necessitats dels mitjans.

Aquí la votació ha estat més ajustada, i només s'ha decidit per un sol vot. La 26ena edició de les Mosques de la Informació també ha servit per reconèixer les aportacions a nivell internacional dels cardiòlegs Pere, Josep i Ramon Brugada, mereixedors de la Mosca de Sant Narcís.

El col·lectiu també ha retut homenatge a les trajectòries d'Enric Frigola i Cuca Mascort, aquesta a títol pòstum. També hi ha hagut mencions pels desapareguts Jordi Vilamitjana, Joan Guillamet i Maria Alonso.