Ensinistren gossos a Olot per localitzar nius de vespa asiàtica

L'escola canina Rock & Roll treballa amb dos centres més estatals

Una escola canina d’Olot està instruint gossos perquè rastregin els nius de vespa asiàtica. L’instructor, Marc Masdeu, preveu que en un mes el primer dels cans haurà completat l’ensinistrament. L’escola treballa amb dos centres més a l’Estat. Prepararan una desena de gossos per detectar els vespers. Els impulsors compten amb el suport de diversos experts i esperen obtenir-lo també de l’Administració.

L’escola canina Rock & Roll va ser creada després que l’olotí Marc Masdeu adoptés en Rock, un Border Collie que l’instructor va equilibrar emocionalment per iniciar el seu ensisnistrament. La idea d’instruir en Rock per rastrejar nius de vespa asiàtica va arribar per casualitat, segons explica Masdeu. El col·lectiu d’abellaires i el cos d’agents rurals de la Garrotxa ha col·laborat amb l’escola canina olotina per instruir en Rock. Masdeu comenta que la instrucció dels gossos per rastrejar nius de vespa asiàtica no dista gaire l’ensinistrament per detectar qualsevol altre element. L’escola Rock & Roll treballa amb altres dos centres de l’Estat. Entre tots estan instruint una desena de gossos. L’objectiu de la iniciativa és evitar l’expansió de la vespa asiàtica amb l’olfacte del gos, una eina que podria resultar més efectiva que les que s’han provat fins al moment.

Els impulsors del projecte compten amb el suport de diversos experts i esperen obtenir-lo també de l’Administració. L’olotí Marc Masdeu creu que d’aquí a un mes en Rock estarà completament preparat. Mentrestant, ha iniciat la instrucció amb dos gossos més. Paral·lelament al projecte, l’escola Rock & Roll segueix treballant. El cap de setmana del 29 i 30 de novembre ha organitzat un seminari per a cadells que es durà a terme a la seu de l’Institut de Promoció d’Olot i al camp de treball del centre.