Una crema de rostolls mal apagada podria ser l'origen de l'incendi de Cala Montjoi

El foc, que ja ha calcinat un total de 46 hectàrees segons les dades provisionals, ja està encerclat

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha avançat que l'origen del foc que des d'aquest matí crema a la zona de Cala Montjoi, al Parc Natural del Cap de Creus, podria ser, a falta de confirmació oficial, una crema de rostolls feta ahir mal pagada. Mindan, que aquest dimecres a la tarda ha sobrevolat amb helicòpter la zona cremada, confia que en les pròximes hores l'incendi es pugui donar per controlar. Segons dades provisionals, el foc ha cremat ja un total de 46 hectàrees de vegetació.

Els Bombers de la Generalitat, que han aconseguit encerclar el foc, treballen actualment a la zona de Cala Murtra amb l'ajuda dels mitjans aeris que aquesta tarda s'han pogut sumar a les tasques d'extinció.

A hores d'ara, l'incendi que afecta des d'aquest matí la zona de Cala Montjoi a Roses, està encerclat. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant sobretot a Cala Murtra, concretament als dos flancs, una zona de penya-segats i de difícil accés.

Els Bombers de la Generlitat hi treballen amb 24 dotacions terrestres i dues d'aèries (un helicòpter de comandament i un helicòpter bombarder). En aquest sentit, des de les quatre de la tarda aproximadament s'han incorporat a les tasques d'extinció els mitjans aeris del Ministeri d'Agricultura: dos hidroavions (de la base de Torrejón de Ardoz) i un helicòpter Kamov.

Segons les darreres informacions encara provisionals, la superfície estimada afectada per l'incendi és de 46 hectàrees de vegetació.

Tot i que la previsió és donar per controlat l'incendi en les pròximes hores, com a mesura preventiva, aquesta mateixa nit, la carretera que va des de la urbanització Casa Rozes fins la cruïlla amb la carretera de cala Montjoi romandrà tallada al trànsit pel dispositiu que continuarà treballant durant les properes hores.

A més dels Bombers de la Generalitat, també s'hi han desplaçat 9 dotacions del cos dels Mossos d'Esquadra, agents del cos d'Agents Rurals, 19 efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i, preventivament, una ambulància de suport bàsic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Visita la galeria d'imatges de l'incendi.