Les tasques d'extinció de l'incendi de vegetació de Cala Montjoi se centren al Cap Trencat

A la resta del perímetre, els bombers ja han sufocat les flames i remullen alguns punts calents

Les tasques d'extinció de l'incendi de vegetació d'aquest dimecres a la Cala Montjoi se centren al Cap Trencat, on hi ha el cap del foc, després que els Bombers de la Generalitat hagin aconseguit sufocat les flames, de manera que en aquestes punts tan sols remullen les soques que fumegen i on el sòl encara és calent. Segons dades provisionals, l'incendi, en què hi segueixen treballant 28 dotacions terrestres, hauria afectat 25 hectàrees.

Com a conseqüència del fort vent que bufa a la zona, ha estat impossible fer-hi volar els mitjans aeris lleugers. Tot i això, s'ha sol·licitat dos hidroavions procedents de la base de Torrejon de Ardoz i d'un helicòpter Kamov del Ministeri d'Agricultura. Aquest darrer aparell compta amb 4.000 litres de capacitat i arriba procedent d'Osca per acabar de culminar les tasques d'extinció.

Tot i l'incendi, no s'ha hagut d'evacuar cap casa en aquesta zona, ja que el foc ha cremat una superfície on no hi ha urbanitzacions ni cap nucli de població. Tampoc ha estat necessari tallar la carretera que uneix el nucli urbà de Roses amb la cala Montjoi.

Actualització 18:01h

A hores d’ara, l’incendi que afecta des d’aquest matí la zona del Serrat de la Torre del Sastre a Roses, està encerclat. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant sobretot a Cala Murtra, concretament als dos flancs, una zona de penya-segats i de difícil accés.
 
Els Bombers, hi treballen amb 24 dotacions terrestres i dues d’aèries (un helicòpter de comandament i un helicòpter bombarder). En aquest sentit, des de les 16.00 hores aproximadament s’han incorporat a les tasques d’extinció els mitjans aeris del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente: dos hidroavions (de la base de Torrejón de Ardoz) i un helicòpter Kamov.
 
Segons les darreres informacions, la superfície estimada afectada per l’incendi és de 46 hectàrees (dades provisionals).
 
Com a mesura preventiva, aquesta mateixa nit, la carretera que va des de la urbanització Casa Rozes fins la cruïlla amb la carretera de cala Montjoi romandrà tallada al trànsit pel dispositiu que continuarà treballant durant les properes hores.
 
A més dels Bombers de la Generalitat, també s’hi han desplaçat 9 dotacions del cos dels Mossos d’Esquadra, agents del cos d’Agents Rurals, 19 efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i, preventivament, una ambulància de suport bàsic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).