Detingudes 18 persones, intervingudes 3.100 plantes i 98 kg de marihuana aquest any a Girona

La Guàrdia Civil ha fet una quinzena d'intervencions arreu de la província

En el que portem de 2014 la Guàrdia Civil ha fet una quinzena d'intervencions relacionades amb el comís de marihuana. Aquestes operacions han acabat amb 18 detinguts a les comarques gironines per cultivar o traficar amb aquesta droga.

Les intervencions han tingut lloc especialment a la Jonquera, on el cos vigila que els cotxes que van cap a França no portin droga amagada als vehicles. Segons dades de la Guàrdia Civil, s'han comissat 98,7 quilos de marihuana ja tractada, assecada i amb bosses. Pràcticament la totalitat d'aquests tipus de comisos s'han fet a l'interior de vehicles que la policia espanyola ha aturat al pas fronterer. 

D'altra banda, la Guàrdia Civil també ha fet altres intervencions a Girona, l'Estartit, Llagostera, Roses, Figueres i Sant Jordi Desvalls. En aquest darrer cas, per exemple, van descobrir una plantació de marihuana a l'interior d'una nau quan una patrulla va passar per allà i s'hi va aturar alertada per la forta olor. Llavors van descobrir tot un sistema de refrigeració i a l'interior hi van trobar una plantació de marihuana. 

El cos ha aconseguit comissar 3.100 plantes d'aquesta droga en aquest tipus d'operacions. La gran majoria es trobaven a plantacions interiors a cases o naus i també a alguns patis.