Una trentena d'efectius intenten apagar l'incendi a Cala Montjoi

El foc ha calcinat unes 20 hectàrees d'arbustos a banda i banda del Puig del Gall

(Actualitzat 13:38h)

Un total de dinou vehicles d'aigua dels Bombers de la Generalitat i nou més de transport de personal continuen treballant aquest dimecres al migdia en l'extinció de l'incendi de vegetació que ha començat a cremar aquest matí als voltants de la Cala Montjoi i que ja ha afectat 20 hectàrees d'arbustos a banda i banda del Puig del Gall, en un paratge conegut amb el nom de Torre de Sastre.

Les flames han començat a la part baixa del turó i han anat pujant fins a la carena, on el vent ha ajudat a reduir-ne la intensitat, ja que bufava de cara, tot i que ha aconseguit baixar el turó en algunes zones per l'altra banda.

A més, a tocar de la carretera que uneix Roses amb la cala Montjoi, s'han generat alguns focus secundaris, que han cremat punts separats entre sí zones arbrades entre la via i el mar. A la part on havia començat l'incendi, però, ja no hi queden flames.

En tota aquesta zona, no hi ha cap casa ni cap urbanització, per tant, no ha calgut fer cap evacuació. El vent bufa en direcció mar, i ha impedit els mitjans aeris de volar, que no han pogut treballar en cap moment. Tampoc no ha calgut tallar la carretera.

Segons apunta Protecció Civil, els Bombers han demanat ajut a la delegació del Govern, i han confirmat que envien dos hidroavions i un helicòpter. En principi el foc no afecta zones habitades.

Actualització 14:56h

Els Bombers de la Generalitat concentren en aquests moments els esforços de l’extinció de l’incendi de Roses al cap Trencat, que és on hi ha el cap del foc. En aquesta zona, hores d’ara crema vegetació baixa. A la resta del perímetre, els Bombers ja han aconseguit sufocar les flames, de manera que ara, en aquestes àrees en concret, tan sols remullen les soques que fumegen i el sòl encara calent.
 
La superfície afectada per l’incendi, les causes del qual encara no s’han començat a investigar, és de 25 hectàrees (dades provisionals). Hi treballen 28 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. A causa del vent, ha estat impossible fer-hi volar els mitjans aeris lleugers. Tot i això, s’ha sol·licitat la presència de 2 hidroavions (procedents de la base de Torrejón de Ardoz) i d’un helicòpter Kamov del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, amb 4000 litres de capacitat i procedent d’Osca, per acabar de rematar la tasca que s’hi està duent a terme.
 
No ha calgut evacuar cap casa en aquesta zona, ja que el foc ha cremat una superfície on no hi ha urbanitzacions ni cap nucli de població. Tampoc ha estat necessari tallar la carretera que uneix el nucli urbà de Roses amb la cala Montjoi.


Galeria d'imatges de l'incendi.