L'Hospital de la Cerdanya ja ha atès 1.064 casos a Urgències i 2.261 consultes externes

Han nascut 18 nens, dels quals cinc són de famílies de nacionalitat francesa

L'Hospital de la Cerdanya ha atès durant el primer mes de funcionament un total de 1.064 casos a Urgències i s'han fet 2.261 consultes externes -de les quals 816 eren primeres visites- i 826 proves ambulatòries. A més, hi ha hagut 169 altes hospitalàries i s'han fet 25 intervencions quirúrgiques convencionals i 16 de Cirurgia Major Ambulatòria.

Durant aquest període, hi ha hagut 18 naixements -11 nens i 7 nenes-, cinc de les quals eren de famílies de nacionalitat francesa. Segons ha explicat l'Hospital de la Cerdanya en un comunicat, aquestes dades superen les expectatives fixades per als primers dies de posada en marxa del centre. La direcció de l'hospital transfronterer ho ha atribuït, entre d'altres, a l'afluència de nous usuaris francesos i al fet que ara es poden fer proves de ressonància magnètica a la Cerdanya.

La posada en marxa del Hospital de Cerdanya ha comportat continuïtat de programes que es feien al antic hospital de Puigcerdà, però també noves maneres d'organitzar l'activitat. Un exemple seria que l'hospital de dia està ara equipat per ocupar-se dels procediments de clínica del dolor, alliberant així hores de quiròfan i augmentant la capacitat de tractament de les patologies que la requereixen.

D'altra banda, pel que fa els serveis de diagnòstic per la imatge, s'han fet 1.081 proves durant el primer mes. Entre aquestes, 770 corresponen a radiologia convencional, 95 eren TAC i 62 magnètiques.