La nova edició del Festival de Circ de Figueres estrena carpa sense columnes

Ja s'han posat a la venda les gairebé 33.000 entrades de les 14 representacions previstes

Figueres tornarà a ser entre el 26 de febrer i el 2 de març la capital mundial del circ. La 4ª edició del Festival Internacional del Circ de la capital altempordanesa vol consolidar-se com el segon millor festival de circ d'Europa i per aconseguir-ho, enguany estrenarà una innovadora carpa sense columnes que millorarà la visibilitat dels espectadors i que, gràcies al seu major volum i alçada, permetrà la presentació de les atraccions aèries més espectaculars del món.

En aquesta nova edició del certamen es podran veure un total de 24 espectacles inèdits a Europa en 14 funcions, el mateix nombre que en l'edició anterior. Les gairebé 33.000 entrades disponibles s'han posat avui a la venda.

A quatre mesos de l'inici de la 4ª edició del Festival Internacional del Circ de Figueres, el seu director artístic, Genís Matabosch, acompanyat de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha presentat aquest dilluns al matí la nova edició del certamen que tindrà lloc entre el 26 de febrer i el 2 de març.

Una edició, que com l'anterior, comptarà amb un total de 24 espectacles inèdits a Europa que es podran veure en 14 funcions (10 representacions a públic obert i 4 per a públic escolar) amb un aforament total de gairebé 31.000 localitats, poc més de 100 localitats més que l'any passat gràcies a la nova carpa.

Com en edicions anteriors, el festival s'estructurarà en dues semifinals, els anomenats espectacles Blau i Vermell, amb artistes totalment nous, i una final, l'Espectacle Or, on es podran veure les millors atraccions segons el públic i el jurat i on es coneixerà el guanyador del festival.

A les representacions que es faran a la carpa, i com a novetat, aquest any s'ha programat un espectacle convidat que es podrà veure dos dies, dissabte i diumenge, al Teatre Municipal el Jardí de Figueres. Les dues funcions, amb un aforament per gairebé 2.000 persones, incrementen a gairebé 33.000 les entrades que es posaran a la venda.

Nova carpa

La principal novetat de l'edició d'aquest any és la instal·lació d'una nova gran carpa central d'avançada tecnologia i única a Europa que permet donar cabuda a 2.214 espectadors en butaques individuals sobre una grada de major inclinació i sense cap columna al seu interior per oferir una visibilitat total als espectadors.

La nova carpa té una cúpula quadrada de 244 metres quadrats subjectada a 15 metres d'alçada des de l'exterior per uns arcs telescòpics gegants de 18 metres, i un diàmetre de 52 metres, 6 més que la que es va utilitzar l'edició anterior.

El director del festival, Genís Matabosch, ha explicat que les enquestes de satisfacció que es van fer l'any passat van oferir una òptima valoració general per part de les 1.149 persones que les van fer, però també van fer palesa la necessitat de millorar la visibilitat perquè molts espectadors es queixaven de l'escàs desnivell de la grada i dels quatre màstils que sostenen la cúpula. Unes carències, ha assegurat, que amb la nova carpa s'han millorat.

Matabosch també ha destacat que, gràcies al seu major volum, la nova carpa permetrà al festival passar a formar part "de la primera divisió" de les atraccions aèries de circ acollint espectacles que fins ara només es podien representar a circs estables.

Venda d'entrades

Aquest mateix dilluns s'han posat a la venda les gairebé 33.000 entrades disponibles amb preus que oscil·len entre els 15 i els 95 euros, cinc euros menys si els espectadors són titulars del Carnet Jove, estudiants universitaris menors de 29 anys o grups de més de 14 persones. En aquest sentit, Genís Matabosch ha destacat que una edició més "el festival aposta per la qualitat a preus populars" gràcies al suport econòmic dels espònsors i de l'Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona.

Les entrades es podran comprar telemàticament al web del festival o a través del seu Facebook. Físicament es podran adquirir a l'Oficina de Turisme de Figueres i, gràcies a un conveni signat aquest any, a les botigues Nostrum de menjar per emportar de Figueres, Perpinyà, Girona, Blanes, Platja d'Aro i Calella.