Gómez-Pomar satisfet amb la reunió entre l'Ajuntament de Girona i la Generalitat

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge no concreta un calendari d'execució d'obres del TAV

La reunió entre representants de l'Ajuntament de Girona i del Departament de Territori i Sostenibilitat a la seu del Ministeri de Foment el dijous passat va ser ''extraordinàriament positiva'' perquè es va ''avançar'' amb temes que queden pendents per finalitzar les obres d'urbanització de l'estació del TAV de Girona, segons Julio Gómez-Pomar, secretari d'Estat d'Infraestructures.

Gómez-Pomar no ha concretat un calendari d'obres però s'ha compromès a fer-les ''el més ràpid possible''. En relació amb la col·locació d'una llosa per tapar el forat que es va fer servir per l'extracció dels àrids durant la construcció de l'estació el Ministeri de Foment s'ha compromès a iniciar les obres el gener. El secretari d'Estat ha fet aquesta valoració de la reunió amb l'Ajuntament de Girona i amb els alts representats del Departament de Territori i Sostenibilitat en el transcurs de la seva visita al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, després que la ministra de Foment, Ana Pastor, hagi declinat la invitació per problemes d'agenda.

Gómez-Pomar ha estat rebut pel president del Saló Nàutic, Luis Conde, que l'acompanyat durant tota la visita. El secretari d'Estat ha valorat com ''extraordinàriament positiva'' la reunió celebrar el dijous a la seu del Ministeri que va mantenir un clima cordial.

El representant del Ministeri de Foment ha afirmat que veu ''amb bons ulls'' la proposta de l'Ajuntament de Girona d'eliminar la passarel·la que uneix l'estació convencional amb l'estació del TAV que ''s'estudiarà detingudament'' la proposta urbanística de l'Ajuntament.

Gómez-Pomar ha explicat que hi ha dos forats que corresponen un a l'extracció d'àrids i materials de construcció quan es feien les obres de l'estació i l'altre que era la zona d'atac de la tuneladora. En relació al forat de l'extracció d'àrids, el Ministeri de Foment convocarà els pròxims dies a l'Ajuntament de Girona per presentar-los l'actuació de reposició de la llosa en el sector del Parc Central, que es tracta d'un projecte ja redactat per Adif, i que un cop consensuada les obres podrien començar a mitjans del mes de gener del 2015, tal i com va anunciar aquest dijous el Ministeri de Foment en un comunicat posterior a la reunió.

Gómez-Pomar també ha explicat que en la reunió es va estudiar la construcció d'una nova canalització d'obra nova perquè les conduccions dels desaigües de Girona al riu Güell es ''puguin produir en bones condicions'' i que siguin capaces d'absorbir els excessos fluvials en moments de pluges torrencials.