Dos detinguts per sostreure material d'una empresa valorat en més de 10.000 euros

Càmeres de videovigilància van permetre fer un seguiment del vehicle utilitzat pels lladres

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Adrià de Besòs van detenir el 9 i 10 d'octubre dos homes de 22 i 30 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Badalona i Barcelona, com a presumptes autors d'un robatori en una empresa dedicada a la venda, preparació i a la logística per omplir màquines de tabac.

En total, els lladres van sostreure material valorat en més de 10.000 euros, entre cigarretes i lectors de bitllets. Per dur a terme el robatori, van utilitzar un vehicle sostret a Barcelona i el van encastar diverses vegades contra la persiana metàl·lica fins a obrir-la.

Els agents van poder detenir els dos homes gràcies al seguiment de les càmeres de videovigilància de Castell-Platja d'Aro. El robatori es va produir el passat 20 de setembre. Els Mossos van poder obtenir gràcies a la col·laboració ciutadana la matrícula del vehicle utilitzar per al robatori i van poder saber que havia estat obra de dos homes.

La unitat d'investigació de la Bisbal d'Empordà es va fer càrrec de la investigació i va recórrer a les càmeres de videovigilància de Castell-Platja d'Aro per localitzar el vehicle sospitós. La Policia Local de Platja d'Aro va posar en coneixement als agents que una hora i mitja abans del robatori, les càmeres havien enregistrat el vehicle juntament amb un altre que semblava que anaven junts. A més, amb les imatges obtingudes per les càmeres d'un dels radars del Servei Català de Trànsit es va entreveure la relació directa entre els ocupants dels dos vehicles i el robatori.

Durant la investigació, la policia va esbrinar que el vehicle implicat en l'encastament a l'empresa de Palamós havia estat sostret a Barcelona tres dies abans del robatori. A més, el passat 11 de setembre, una dotació dels Mossos d'Esquadra de Sant Boi de Llobregat va identificar l'altre vehicle sospitós. Els agents van comissar als ocupants objectes que podien servir per cometre robatoris.

Finalment, el 23 de setembre la Guàrdia Urbana de Barcelona va recuperar el vehicle sostret en un carrer de Sant Andreu i a l'interior hi van localitzar 15 lectors de bitllets sostrets a Palamós; i el 9 d'octubre una dotació de la Policia Local de Sant Adrià de Besòs aturava un vehicle amb un dels fugitius al seu interior i el va detenir. L'endemà, una dotació dels Mossos d'Horta-Guinardó va detenir en un carrer de Barcelona l'altre autor del robatori.

Els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Badalona i Barcelona. Un d'ells comptava amb antecedents.