Set detinguts a l'Aeroport de Girona per portar documentació falsa

La policia espanyola va evitar que volessin fins a Irlanda i el Regne Unit

La policia espanyola ha detingut set persones a l'Aeroport de Girona-Costa Brava per portar documentació falsa en els controls rutinaris que es van en aquestes instal·lacions. Les detencions es van fer des del 9 d'octubre fin al dia 13.

Els detinguts pretenien viatjar fins al Regne Unit o Irlanda amb documentació falsa. Segons la policia, hi ha encara la falsa creença que als aeroports petits com el Girona-Costa Brava hi ha menys controls documentals que en altres de major trànsit de passatgers. Els delinqüents confien utilitzar documentació fraudulenta i viatjar a altres punts de la UE sense necessitar el visat.

Les detencions es van efectuar de la següent manera. El 9 d'octubre, es va enxampar un ciutadà de nacionalitat albanesa de 44 anys amb un permís de conduir i un DNI fals de Romania. Volia viatjar a Dublín.

El dia 10, tres persones de nacionalitat xinesa -de 23, 43 i 50 anys- volien viatjar també a Dublín amb passaports de Portugal falsos.

El dia 11, els agents detecten un ciutadà de nacionalitat iraniana i de 32 anys que duia un passaport fals de Dinamarca i que pretenia viatjar fins a Stansted (Regne Unit).

El dia 12, es va detectar un albanès de 22 anys que duia un DNI fals d'Itàlia i que pretenia viatjar fins a Dublín.

Finalment, el 13 d'octubre passat es va enxampar un ciutadà kosovar de 41 anys amb un passaport fals de Rumania que volia viatjar a Dublín.

Tots ells van ser detinguts i van passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Santa Coloma de Farners. En el que va d'any, la policia espanyola ha detingut 47 persones a l'Aeroport de Girona-Costa Brava per viatjar amb documentació falsa.