Guerra oberta entre el PSC de Roses i la federació gironina

Els rosincs es reafirmen en demanar la dimissió de l'alcaldable Olga Simarro

El portaveu del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Roses, Jesús Mínguez, s'ha reafirmat aquest matí en reclamar la dimissió de l'alcaldable Olga Simarro com a candidata i també com a primera secretària dels socialistes al municipi.

Les declaracions del portaveu arriben després que la Federació del PSC a les comarques gironines donés tot el seu suport a Simarro. Segons Mínguez, aquesta "ha demostrat plena manca de sensibilitat, cap respecte a la llibertat d’expressió i una evident falta d’ètica i de cultura democràtica". El socialista també considera que la candidata obtindrà uns resultats més aviat testimonials en les properes eleccions.

Amb tot, també declara que la federació "fa el seu paper, que és defensar la candidata oficial i oficialista al municipi per minimitzar el previsible desastre electoral de maig de 2015. Tanmateix, per la responsabilitat que tenim com a regidors del municipi, en defensa d’un projecte socialista guanyador per a la nostra vila, no podem deixar de denunciar les seves actuacions", ha reblat.

En aquest sentit Mínguez va més enllà i assegura que la Federació "no té autoritat moral ni política" per demanar-los que rectifiquin, ja que "la seva actuació a Roses s'inscriu en una estratègia global d'aquesta Federació que es basa en apartar les persones que no combreguen amb el discurs oficial del partit per tal de posar-hi aquelles més properes a la direcció". El portaveu també acusa els socialistes de fer falses primàries i posa d'exemple Girona i Lloret de Mar. "Aquestes maneres de fer només contribuiran a accentuar el decaïment del PSC a la nostra demarcació, en què desenes de persones i càrrecs ja han anunciat que no es presentaran sota aquestes sigles i en què es confeccionaran menys llistes que mai".