'El somni' dels germans Roca, millor documental al Latin Beat Film Festival de Tòquio

Es tracta de la principal cita cinematogràfica de parla hispana al Japó

'El somni' dels germans Roca, els responsables del restaurant El celler de Can Roca, ha aconseguit la distinció de millor documental al Latin Beat Film Festival a Tòquio. El film, òpera prima del realitzador Franc Aleu, és un passeig pel món de les idees, la creació i el pensament amb gran pes de les imatges de les creacions gastronòmiques dels germans Roca.

La notícia ha estat difosa a través del compte oficial de Twitter de la producció. La pel·lícula es va estrenar el 9 de maig a les sales de cinema i en format DVD. El Latin Beat Film Festival de Tòquio reuneix des de fa onze anys produccions cinematogràfiques de parla hispana al Japó. La cinta de Franc Aleu no s'inscriu en un gènere cinematogràfic concret, ja que beu de l'assaig, de la ficció i de l'animació.

Combinant recursos narratius i estilístics, el director va intentar plasmar l'experiència sensorial que van viure els dotze comensals privilegiats del sopar/òpera 'el somni' en el terreny audiovisual. De la mateixa manera, la pel·lícula apropa l'espectador a la forma de crear dels germans Roca.