Salt farà fill predilecte Adrià Puntí i filla adoptiva Sor Clara Villoslada

El proper Ple municipal haurà d'aprovar les mocions conjuntes que donaran inici al procediment

L'Ajuntament de Salt (Gironès) iniciarà el proper Ple els procediments per nomenar fill predilecte de la vila l'artista Josep Puntí i Fàbregas -més conegut com a Adrià Puntí- i filla adoptiva a Sor Clara Villoslada.

L'inici de l'expedient per al nomenament dels futurs fill predilecte i filla adoptiva, s'acordarà el proper Ple municipal mitjançant dues mocions conjuntes de tots els grups. A Puntí se li valora l'activitat professional en el camp de la interpretació i composició musical, i el fet d'haver portat el nom de Salt arreu del país. De Sor Clara Villoslada s'ha pres en consideració la trajectòria personal, social, educativa i cívica en benefici del municipi gironí.

Adrià puntí es va donar a conèixer a través del grup Umpah-Pah. Després de tres discos en català i dos en castellà la formació es va dissoldre i Puntí va començar una carrera en solitari. El 1997 va publicar 'Pepalallarga' i un any després 'L'hora del pati'.

El 2002 va editar 'Maria', que un any més tard li valdria el premi de la revista 'Enderrock' al millor disc de pop-rock , el premi Altaveu i el premi Puig Porret, atorgat per la crítica musical catalana en el marc del Mercat de Música Viva de Vic.

Ha col·laborat amb artistes com Maria del Mar Bonet i Enrique Bunbury, i ha participat en diverses obres de teatre. El 2009 va presentar l'espectacle 'Josep Puntí canta a l'Adrià Puntí', i el 2013 va publicar 'Incompletament'.

Sor Clara Villoslada, fundadora del Casal Infantil La Casita ha dedicat gran part de la seva vida a treballar de manera incansable per la infància i les famílies de Salt, segons s'indica des de l'Ajuntament. Va fundar La Casita durant els anys 80 i des d'aleshores ha treballat pels nens de Salt.

El curs passat La Casita va atendre 55 infants d'entre 5 i 14 anys, amb els quals va realitzar activitats de reforç escolar, de lleure estructurat, d'habilitats socials o d'hàbits i valors entre d'altres.