Vila: 'Les declaracions de Pastor han estat desafortunades i injustes'

El conseller critica que la ministra tiri pilotes fora en la inundació del TAV a Girona

El conseller Vila ha volgut aprofitar la seva participació en l'acte d'inauguració del Saló Nàutic Internacional de Barcelona per respondre a les declaracions de la ministra de Foment, Ana Pastor, que aquest dimarts va responsabilitzar a la xarxa de clavegueram de Girona de la inundació del túnel de l'AVE que va suposar el ''col·lapse'' de la línia d'alta velocitat, segons ha explicat el conseller.


En un primer moment, Vila ha qualificat de ''desafortunades i injustes'' les declaracions de la ministra després d'haver-se conegut un informe de l'Agència Catalana de l'Aigua que advertia que per acabar les obres de l'entorn de l'estació de Girona calia cobrir el túnel, justament la part de la infraestructura que ha provocat la inundació del túnel.

Santi Vila ha dit que es tractava d'unes declaracions que ''no s'ajusten a la realitat'' i del que s'està parlat és d'una obra ''inacabada'' que deixa ala ciutat gironina ''desventrada''. El conseller creu que després d'invertir de l'entorn de 300 milions per aquesta part de la infraestructura d'alta velocitat al seu pas per Girona, ara, el ministeri de Foment i Adif estan quedant malament per poc més de 2 milions d'euros.

El conseller també ha considerat incomprensible que davant les fortes inversions en alta velocitat que es preveuen per l'any que ve no es doni una solució en aquesta obra inacabada. Vila ha explicat ''no s'entén'' que l'any que ve hi hagi una previsió d'invertir 2.600 milions d'euros en línies d'alta velocitat a tot l'Estat que serviran per estendre 1.000 quilòmetres de vies i per contra hi hagi problemes per ''garantir'' el servei de l'única línia que es rentable a l'estat espanyol en alta velocitat que és la línia entre Madrid-Barcelona i la frontera francesa, ha reblat.