La Policia Local de Llagostera i el SEM salven la vida a un home infartat

L'home, que té 61 anys, va caure desplomat i se'l va poder reanimar

Ahir al vespre, la Policia Local de Llagostera (Gironès) va rebre l'avís que un home havia caigut desplomat al carrer Fivaller. Una patrulla d'agents van anar fins al lloc i van veure com la víctima, que té 61 anys, estava inconscient i no tenia respiració. L'home havia patit un atac de cor.

Els policies van començar-li a fer reanimació cardiopulmonar durant uns cinc minuts, fins que l'home va recuperar la respiració. Mentre els agents intentaven recuperar la víctima, una ambulància del SEM va arribar a lloc.

Els policies i els equips d'emergència van fer servir el desfibril·lador mòbil que hi havia al cotxe patrulla, fins que l'home que havia patit l'aturada cardiorespiratòria va recuperar el pols i la consciència. Després, l'ambulància va traslladar-lo d'urgència fins a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on ha quedat ingressat.

Cinc desfibril·ladors

Aquest és el segon cop que la Policia Local de Llagostera fa servir els desfibril·ladors mòbils per salvar la vida d'una persona. El mes de febrer, una patrulla va poder socórrer un jove de 36 anys gràcies a l'aparell.

En total, a Llagostera hi ha cinc desfibril·ladors mòbils, implantats en el marc del programa 'Girona, territori cardioprotegit' que ha desplegat el Dipsalut. Dos aparells es troben als cotxes patrulla de la Policia Local i els tres desfibril·ladors restants són fixes i s'han instal·lat a la plaça Catalunya, al CAP i al pavelló d'esports del poble.