Una empresa ofereix vols a Estats Units i la Xina des de Girona per a empresaris

El preu de cada vol es de 3.300 euros l'hora

Vols a mida per als empresaris i executius gironins que vulguin enlairar-se des de Vilobí d'Onyar per fer negocis a països que es trobin fins a 9.000 quilòmetres més enllà. Aquest és el servei que ofereix l'empresa catalana Corporatejets, amb seu a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). L'empresa, que des de fa anys ja opera vols xàrter des de Barcelona, està apostant fort per introduir-se als aeroports catalans de categoria mitjana. Per això, ja ha donat a conèixer els seus serveis a l'aeroport lleidatà d'Alguaire i en breu preveu fer-ho també al de Reus.

A l'aeroport de Girona, ara fa tres anys Corporatejets ja hi havia fet alguns serveis puntuals. Entre d'altres, havia portat empresaris del territori a llocs com Kiev, Madrid, Londres o les illes Balears. Ara, però, la companyia catalana vol ampliar mercat i aconseguir una cartera de vols xàrter més o menys permanent des de les instal·lacions gironines.

'El 60% dels nostres clients són empresaris, i pensem que hi ha mercat potencial en aquest territori', indica el director comercial de la companyia. A més, Puigmartí explica que els turistes amb alt poder adquisitiu també poden estar interessats en contractar els serveis.

Tant per a uns com per als altres, Jacint Puigmartí esmenta que el seu servei d'aerotaxi pot arribar a aeroports europeus on no vola Ryanair i, fins i tot, Corporatejets 'és capaç de posar un vol en marxa amb dues hores d'antelació'.

A més, Puigmartí concreta que amb els xàrter, els empresaris i executius s'estalvien estar lligats a horaris de vol o haver de fer tràmits feixucs com facturar maletes. 'Nosaltres portem els clients a destí, els esperem i, un cop han lligat el negoci, tornem a l'aeroport d'origen', indica l'executiu de Corporatejets.

De Girona als EUA o la Xina

La companyia catalana compta amb una flota de quatre avions, amb capacitats màximes de vuit i catorze places, i velocitats de fins a 900 quilòmetres per hora. Dos d'ells permeten volar arreu d'Europa i el nord d'Àfrica, i el cost de contractació se situa al voltant dels 3.300 euros per hora de vol.

Els dos restants, amb més autonomia, poden fer vols transoceànics i 'portar els empresaris gironins fins als Estats Units o la Xina, sortint des de l'aeroport de Girona', concreta Puigmartí. En aquest cas, el preu de contractació ronda els 5.000 euros per hora de vol.

Corporatejets ha presentat aquest dimecres a l'aeroport de Girona, davant una trentena d'empresaris, l'últim model d'avió que ha adquirit. Es tracta d'una aeronau coneguda amb el nom 'Falcon 2000 LX'. L'avió, un dels dos que fa vols transoceànics, ha costat 30 milions de dòlars i està totalment automatitzat.

La crisi redueix vols

El director comercial de Corporatejets ha ressaltat que, tot i la crisi econòmica, la companyia veu mercat a Girona. 'La crisi ens va fer reduir fins a un 50% els vols, però ara el mercat està remuntant', ha indicat Jacint Puigmartí.

Tot i que el gruix de clients de l'empresa siguin empresaris i executius, Corporatejets també realitza altres serveis. Entre aquests, hi ha el trasllat d'òrgans per a transplantaments. 'Quan la Generalitat ens avisa, un equip de metges puja a l'avió i va a buscar l'òrgan; després, amb una nevera, es trasllada fins a l'hospital on s'ha de realitzar l'operació', conclou Jacint Puigmartí.