Els preus es mantenen estables a les comarques gironines aquest setembre

La variació mensual de l'IPC també se situa en el 0%, segons dades de l'INE

Els preus s'han mantingut estables a les comarques gironines durant el mes de setembre en relació al mateix període de l'any passat, segons ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Igualment, l'índex de preus de consum (IPC) del setembre se situa al mateix nivell (0%) del que es va registrar durant el mes d'agost. Al conjunt de l'economia catalana, els preus han recuperat el signe positiu al setembre amb un creixement del 0,1% interanual.

En termes mensuals, Catalunya és l'única autonomia de l'Estat que registra al setembre una caiguda de preus en relació amb l'agost i registra una disminució del 0,1%.

En el conjunt de l'Estat, els preus han pujat el setembre dues dècimes en relació amb l'agost i han deixat una taxa anual negativa del -0,2%, tres dècimes per sobre del -0,5% de l'agost. Aquesta xifra representa que l'IPC anual acumula tres mesos seguits en negatiu. Els preus que més van influir a la recuperació positiva dels preus van ser les fruites fresques i l'habitatge.