L'App Girona In ofereix audioguies per visitar els tres museus municipals

Es trobaran en català, castellà, anglès i francès

Fent un pas més en l'aposta per enllaçar les noves tecnologies i el patrimoni de la ciutat, l'Ajuntament de Girona ha presentat les audioguies dels museus municipals. Es tracta d'una nova funció inclosa dins l'aplicació per a dispositius mòbils 'Girona In', que permetrà escoltar una descripció detallada de les peces del Museu d'Història de Girona, el Museu d'Història dels Jueus i el Museu del Cinema a mesura que es faci la visita. Les audioguies estan disponibles en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha afirmat que aquest és només "un primer pas" en el progrés cap a una nova manera d'entendre la interacció del visitant amb els museus. Seguir les visites guiades a través de l'aplicació és gratuït i, a més, els visitants ni tan sols hauran de gastar tarifa de dades de connexió a Internet perquè tots els museus municipals de la ciutat disposen d'accés a xarxa Wi-fi.

"Són continguts d'alta qualitat a l'abast de tothom", ha afirmat Puigdemont. De fet, es pot accedir a les audioguies de dues maneres diferents. O bé buscant el museu desitjat dins el menú de l'aplicació 'Girona In' o a través dels codis QR que hi ha al mateix museu, segons ha explicat el responsable tècnic de TIC i smart city de l'Ajuntament de Girona, Jordi Valls.

Puigdemont ha avançat que, un cop fetes les audioguies dels museus municipals, l'objectiu és ara crear itineraris guiats per la ciutat. "Les iniciatives que anem fent que tenen molt èxit, com la ruta de llegendes, de l'aigua o de la Girona pecadora, que es puguin seguir a través de l'aplicació", ha detallat l'alcalde.

La directora del Museu d'Història de Girona i del Museu d'Història dels Jueus, Sílvia Planas, ha explicat que aquesta fórmula per visitar el patrimoni té també un altre avantatge: que no cal aturar-se tota l'estona a llegir plafons i fa la visita més àgil i atractiva.

"Ara posem tot això a disposició de la ciutadania d'una manera fàcil i de tal manera que puguin recórrer qualsevol dels museus municipals aprofundint en els continguts", ha subratllat l'alcalde, que ha posat èmfasi en el fet que el col·lectiu que en sortirà més beneficiat serà el del turistes estrangers.

Planas ha destacat que aquesta aplicació permetrà "anar més enllà" de la visita tradicional, aportant informació "més puntual, detallada i personalitzada" i aconseguint una "revalorització i una explicació de la nostra història i del nostre patrimoni". El director del Museu del Cinema, Jordi Pons, ha coincidit amb Planas en els avantatges que suposarà la incorporació de les audioguies en el recorregut museogràfic i ha posat de manifest que les audioguies "donaran la possibilitat a tot el públic de tenir una visita amb el màxim de qualitat com les que s'ofereixen en les visites guiades".