L'Estat es mostra sorprès per la desconfiança de l'Ajuntament sobre la seguretat al TAV

El subdelegat del govern diu que ha plantat l'Ajuntament en la reunió pels canvis constants d'horari

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante, ha assegurat que li "sorprèn i preocupa" el fet que l'Ajuntament de Girona hagi portat Adif als jutjats per haver restablert el servei del TAV entre Girona i Figueres sense haver-los enviat l'informe sobre la seguretat del túnel. "És una desconfiança que no entenem a què respon, no té cap justificació", ha subratllat.

En aquest sentit, Sánchez Bustamante ha reiterat que Adif ha restablert el servei amb "totes les garanties de seguretat" i ha avançat que demanaran explicacions al consistori. A més, assegura que la reunió entre l'Estat i l'ajuntament no s'ha pogut fer perquè el consistori l'ha endarrerida fins a dues vegades.

D'una banda, Sánchez Bustamante ha volgut deixar clar els motius que han portat a suspendre la reunió d'aquest dissabte al migdia entre el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Segons el subdelegat, el secretari ha avisat al batlle gironí tan bon punt ha trepitjat l'estació de Girona i li ha proposat realitzar una reunió per parlar sobre el servei i els treballs que s'han realitzat durant aquests dies al tram del túnel inundat.

"En aquell moment l'alcalde estava reunit i després ha proposat fer la reunió a les dues del migdia", ha explicat Sánchez Bustamante. Tot i això, pocs minuts abans de les dues, han trucat des del consistori endarrerint la trobada fins a un quart de tres del migdia. Posteriorment, l'han tornat a endarrerir fins a dos quarts de tres. "Des del primer moment el secretari ja havia dit que tenia un bitllet de tornada a les 15.10 i, per això, ha estat impossible fer la reunió", ha explicat.

En aquest sentit, el subdelegat ha assegurat que el secretari i el batlle gironí han acordat realitzar la reunió en un futur, quan puguin lligar les seves agendes. "No ens hem fet marxa enrere tal com s'ha dit, el mateix secretari ha estat qui s'ha posat en contacte amb l'alcalde per parlar sobre el restabliment del servei", ha afegit.

D'altra banda, Sánchez s'ha mostrat "sorprès i preocupat" per la "desconfiança" de l'Ajuntament de Girona que ha portat Adif als jutjats per haver restablert el servei del TAV entre Girona i Figueres sense haver-los enviat l'informe sobre la seguretat del túnel. "En el moment en què Adif pren la decisió de reiniciar el servei és que té la seguretat que es compliran amb totes les garanties de seguretat", ha afirmat. "No entenem de cap manera aquest pas, no hi ha motius ni raons per presentar l'escrit. No té cap justificació", ha lamentat.

Per això, el subdelegat ja ha avançat que demanaran explicacions al consistori i esperen que el jutge sigui "coherent". "Ens sorprèn molt que l'ajuntament mantingui aquesta desconfiança davant una institució de l'Estat com és Adif", ha subratllat. Segons Sánchez Bustamante, la demora de l'informe respon a motius tècnics o circumstancials i qualifica de "desafortunada" l'actuació per part de l'alcalde de Girona en tot aquest afer.