Adif preveu restablir diumenge la circulació del TAV entre Girona i Figueres

L'Ajuntament de Girona reclama que es verifiqui l'estructura i la instal·lació elèctrica abans no hi tornin a passar passatgers

Fonts de l'Administrador d'infraestructures han confirmat que, tenint en compte l'avanç de les tasques de drenatge d'aigua i de neteja el llot, preveuen poder restablir la circulació de Trens d'Alta Velocitat (TAV) entre Girona i Figueres al llarg d'aquest diumenge.

Les condicions de la represa del servei estaran supeditades a l'estat en què es trobin les instal·lacions, cosa que no podran comprovar fins que l'aigua estigui retirada del tot.

El cap d'Emergències de Girona, Enric Cano, ha especificat que els especialistes creuen que podran començar a circular "de manera degradada", a menys velocitat de l'habitual. "Sigui com sigui, el que sí que demanem a Adif és que certifiqui que no hi ha cap mena de problema estructural i, encara que tots els dispositius no funcionin a ple rendiment, el que sí que ens han de garantir és que tots els mecanismes de seguretat, com l'enllumenat d'emergència i els vials de sortida, estan en perfecte estat", ha afirmat Cano.

L'Ajuntament de Girona també posa les seves condicions als restabliment del servei perquè, segons ha afirmat el regidor d'Urbanisme Carles Ribas, no volen que hi hagi cap risc per als passatgers dels trens. "El servei no ha d'entrar en funcionament fins que no s'hagi analitzat tota la instal·lació elèctrica i s'hagi verificat l'estructura", ha afirmat Ribas.

"Si volen que passin els pel tren, però per als usuaris, que tinguin l'informe corresponent que acrediti que tot està validat i que no hi ha cap problema en la construcció", ha conclòs el regidor.