CiU critica que els pressupostos de l'Estat per Girona fan fantasia amb l'N-II

Xuclà els qualifica de "presa de pèl espectacular" i els posa una nota de 2 sobre 10

El diputat de CiU al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha assegurat que el projecte de pressupostos de l'Estat per al 2015 al territori són "una presa de pèl espectacular". Per al diputat, l'executiu estatal no només fa "fantasia pressupostària" amb l'N-II i ja avança que, de ben segur, tots els milions pressupostats per als trams nord de la nacional "no s'hauran invertit" quan acabi el 2015.

Deixant de banda la nacional, Jordi Xuclà també afegeix que els PGE "despullen" tota la resta d'inversions en carreteres a la demarcació, imputant-los partides de només 5.000 euros. "Aquests pressupostos evidencien la retirada de l'Estat de la seva vocació de complir amb Girona", subratlla.

CiU ha carregat contra els pressupostos de l'Estat per al 2015 a Girona, que preveuen una inversió per al territori de 53,34 MEUR. "A les comarques gironines, el govern del PP s'està doctorant amb una nota 'cum laude' amb l'incompliment i la fantasia pressupostària", assegura el seu diputat, Jordi Xuclà.

D'entrada, el diputat ha repassat una per una les diferents partides que l'Estat preveu destinar per a obres i projectes a l'N-II. Assegura que els 6,8 MEUR que es preveuen destinar per acabar el tram Sils-Caldes són pur "maquillatge", perquè d'acord amb els plans d'obra, el desdoblament hauria d'haver-se acabat ja fa mesos ,a principis del 2014, i cada cop es va endarrerint més. "Unes obres que en un inici haurien d'haver finalitzat al gener, ara es pressuposten per al 2015", critica Xuclà.

Per al diputat, a més, els 5,24 MEUR pressupostats per als trams nord (tant per reprendre el Medinyà-Orriols com per fer els projectes de duplicació) no es gastaran. "Afirmo amb rotunditat i coneixement de causa que s'acabarà el 2015 sense haver-los invertit; fa deu anys que controlo els PGE i sempre hi apareixen partides per a aquests trams, que cap any s'han gastat", ha dit Jordi Xuclà.

El diputat gironí al Congrés, a més, també ha carregat contra la fórmula escollida per l'Estat per dur a terme les obres de l'N-II a l'Alt Empordà. Aquí, el que es farà serà duplicar la calçada (aprofitant-ne la traça existent). "A tot Espanya hi ha 8.200 quilòmetres d'autovia desdoblada; quina mala sort que, precisament a Girona, la nacional no tingui aquestes mateixes prestacions, sinó que s'aposti per un desdoblament tou i 'low cost', que suposarà que la carretera tingui menys prestacions i mantingui els revolts", ha dit Xuclà.

"Sarcasme" amb carreteres

Deixant de banda l'N-II, el diputat de CiU també assegura que el projecte de PGE per al 2015 "despulla" tota la resta de carreteres de la demarcació, imputant partides de "sarcasme" per a projectes com els de l'N-260 o l'N-152 (on els diferents trams reben partides de 5.000 euros). "Aquests impostos evidencien la retirada de l'Estat de la seva vocació de complir amb Girona", ha subratllat Jordi Xuclà.

En referència a altres inversions, el diputat de CiU també assegura que l'executiu estatal "no té vergonya" en presentar el nou pont del Ter com una "inversió nova", quan d'acord amb el contracte de construcció, "aquesta obra ja hauria de fer dos anys que s'hauria d'haver acabat". Xuclà també ha valorat com a "clarament insuficients" altres partides del pressupost, com ara les del Ministeri de Cultura (que no desencalla la construcció de l'Arxiu Històric Provincial).

"Al territori l'Estat hi té deures de fa anys i panys que no es compleixen", assegura Jordi Xuclà. Per això, el diputat de CiU per Girona qualifica el projecte de PGE per al 2015 al territori com "una presa de pèl espectacular" i li dóna "una nota de 2 sobre 10".