Detenen una cuidadora que robava diners a una anciana de Girona

Li va sostraure 2.200 euros amb l'ajuda de la seva germana

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues dones de 18 i 32 anys, nacionalitat hondurenya i veïnes de Salt i Girona, per un delicte d'estafa. Els fets es remunten al 2 de juliol passat, quan la filla d'una senyora d'edat avançada que viu a Girona va denunciar que algú havia extret 1.200 euros del compte bancari de la seva mare.

Tot i canviar de targeta, el 19 de juliol i l'1 de setembre l'anciana va patir dos nous robatoris. Els mossos van obrir una investigació que va finalitzar amb la detenció de la cuidadora de la víctima i la seva germana. Les dues dones van aliar-se per prendre la targeta de crèdit de la víctima i sostreure-li 2.200 euros. Les detingudes han quedat en llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten al passat 2 de juliol quan la filla d'una senyora d'edat avançada, veïna de Girona, va denunciar que algú havia realitzat extraccions fraudulentes a nom de la seva mare per un valor de 1.200 euros. Els diners es van treure mitjançant la targeta bancària de la víctima. Tot i que l'anciana va anul·lar i canviar la targeta després d'aquest robatori, el 19 d'agost i l'1 de setembre es van produir nous moviments bancaris. En concret, el 19 d'agost van sostreure 200 euros del mateix compte i l'1 de setembre es van emportar 800 euros.

Els mossos van obrir una investigació que va finalitzar el passat 24 de setembre amb la detenció de dues germanes, una de les quals feia de cuidadora de la víctima. Segons sembla, la cuidadora de l'anciana agafava la targeta de crèdit amb el número d'identificació personal (PIN) de la víctima i li donava a la seva germana que, al seu torn, extreia els diners i feia compres fraudulentes en diversos comerços de la ciutat. Un cop havien finalitzat, la cuidadora tornava la targeta al seu lloc per no aixecar sospites.

En total, les dues germanes van robar 2.200 euros, en cinc extraccions fraudulentes. Tot i que l'anciana va canviar de targeta, no va variar el número PIN, un fet que va facilitar que les dues estafadores poguessin continuar robant diners del seu compte. Des dels Mossos d'Esquadra informen que, per seguretat, mai s'ha d'anotar el PIN a la targeta de crèdit, llibreta bancària o moneder, com tampoc donar-lo a conèixer a terceres persones.

Les dues detingudes, sense antecedents policials, van passar el 26 de setembre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.