Tercer dia sense connexió ferroviària d'alta velocitat entre Girona i Figueres

El servei entre Barcelona i la capital gironina es cobrirà amb normalitat

Girona afronta aquest dimecres el tercer dia sense connexió d'alta velocitat amb Figueres i França després dels xàfecs del dilluns passat a la matinada que van deixar inundats un dels túnels urbans de la capital gironina, on s'acumulen fins a set metres d'aigua.

Sense encara cap previsió sobre el restabliment del servei, Renfe desvia els viatgers d'Alta Velocitat cap als trens Regionals des de Girona i en busos des de l'estació de Figueres Vilafant fins a l'estació del tren convencional de la capital de l'Alt Empordà. Per a les connexions internacionals, el servei entre Girona i Perpinyà es cobreix per carretera, mentre que entre Barcelona i Girona està previst que el servei funcioni amb normalitat. D'altra banda, segons Renfe, com a conseqüència de la complexitat de la situació, puntualment es poden produir retards o modificacions en el servei alternatiu programat.

A la zona de la Devesa, on hi ha un dels pous de compensació del túnel del TAV, els tècnics d'Adif continuen treballant per drenar l'aigua que hi ha acumulada a l'interior. Segons ha explicat l'administrador d'infraestructures, a dins del túnel hi ha uns 7 metres d'aigua, que s'ha de bombar per fer-la sortir a l'exterior. De moment, però, no hi ha cap previsió per saber quan la via tornarà a estar llesta perquè hi circulin els TAV.

Adif, de moment, tampoc dóna cap explicació de per què es va inundar el túnel. Entre les hipòtesis, hi ha la caiguda d'un mur de compensació o bé que una riera, arran de l'excés de pluja, hagués abocat aigua a dins la infraestructura. Adif, però, assegura que ara la prioritat és restablir el servei dels TAV entre Girona i Figueres, i que després ja s'estudiaran amb profunditat les causes de la inundació del túnel.