Les conseqüències de la tempesta

Hores per cobrir un trajecte en tren o visites al metge anul·lades, conseqüències de les inundacions a les comarques gironines

La pluja intensa que ha caigut a les comarques gironines al llarg de la nit ha inundat les vies del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a Girona. això ha provocat que els viatgers que aquest dilluns al matí havien d'agafar un tren, haguessin de buscar alternatives per desplaçar-se. Als passatgers els han derivat a trens convencionals o a un servei alternatiu per carretera.

Un d'aquests viatgers havia d'agafar el primer tren a les 06.46 del matí però a quarts d'onze encara estava a l'estació de Girona esperant per anar cap a Barcelona. "He intentat agafar el de les 7.11 o el de les 8.11 però m'han dit que era impossible, que ja estaven tots plens i que tampoc sabien si sortirien", ha explicat Pere Serrat, mentre feia cua a l'oficina d'atenció al client per intentar trobar una solució per anar fins a Barcelona.

"Sembla que no tindré tren i que, al final, hauré d'agafar un autobús o el cotxe particular per baixar fins a Barcelona", lamentava Serrat que, habitualment, arriba cada dia abans de les 8 del matí a l'oficina, a Barcelona. "Hi ha flexibilitat i si arribes més tard tampoc passa res però tota l'organització del dia se n'ha anat en orris", ha exposat.

Pere Serrat s'ha pres l'anul·lació de trens amb filosofia però un grup d'estudiant de la Universitat de Girona (UdG) han entomat el retard amb més indignació. Són estudiants de ciències ambientals, educació primària i biologia. "Quan hem arribat a Sants ens han dit que no hi havia alta velocitat i que ens portarien en bus, hem esperat 40 minuts i no ha arribat cap autobús", ha explicat una de les estudiants, Andrea Gros.

Visiblement enfadades, el grup d'estudiants ha estat molta estona a l'oficina d'atenció al client de l'estació de Girona per intentar aconseguir un justificant. "Al final hem arribat tard i amb tren convencional però ara ens diuen que no ens poden fer un justificant perquè no tenim bitllet del tren que hem agafat, però és que ens havien dit que no ens calia", criticava l'estudiant que ha assegurat que si no poden justificar per què han arribat tard a les classes de pràctiques que algunes tenien, les poden suspendre perquè són presencials.

"No ens han donat el justificant, però l'hem de continuar reclamant perquè el necessitem", han exposat.

(Visualitza el vídeo al web)

 

L'estació completament negada © Cadena SER


500 visites al CAP

La pluja ha inutilitzat el Centre d'Atenció Primària (CAP) Alfons Moré de Salt, l'anomenat CAP 2. És el centre més nou, inaugurat el desembre del 2008. No és la primera vegada que passa. "Sempre que plou de forma més intensa ens entra aigua i hem de reprogramar tot el dia", ha afirmat el director del centre, Carles López. En total, han gestionat unes 500 visites previstes per a aquest dilluns.

Mentre els tècnics i els treballadors de la neteja treballaven contrarrelotge per intentar netejar tots els desperfectes perquè el CAP pugui obrir a la tarda, a la porta dos professionals informaven els pacients que el centre estava tancat perquè estava inundat. "A primera hora hi havia un pam d'aigua", explicava un dels treballadors a pacients.

López ha detallat que han anul·lat i reprogramat totes les visites que no eren urgents i que aquelles més imprescindibles les han derivat a l'altre CAP de Salt, el que hi ha situat al costat de l'ajuntament. "També hem derivat els metges d'aquí fins allà, per atendre els pacients, excepte dos que s'han quedat aquí per si de cas", ha explicat el director. 

Mirant al cel esperant que no es repeteixi l'aiguat aquesta nit els responsables del CAP esperen que tot estigui a punt per reobrir aquesta tarda.