El president d'Unió a les comarques gironines proposa votar en blanc el 9-N

Ho considera una opció útil pels contraris a la independència

A les opcions 'No', 'Sí-Sí' o 'Sí-No', per a la consulta del 9-N, n'hi hauria una quarta, el simple 'Sí'. És el que ha expressat en el seu bloc el president de la intercomarcal d'Unió a Girona Joan Cañada.

El qui va ser Director General d'Administració Local i Secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals del Departament de Governació afirma que "s'ha introduït un matís a la pregunta, gairebé imperceptible, però absolutament transcendent", que "augmenta de tres a quatre el ventall de respostes possibles i vàlides".

Aquesta darrera opció seria escaient, segons Cañada, per a qui "sense pretendre com a opció prioritària la independència, tampoc hi vol renunciar", indica. L'explicació de Cañada es centra en l'enunciat de la segona pregunta i com està escrita. Detalla que no posa que "únicament s'ha" de contestar si prèviament s'ha respost 'Sí' a la primera pregunta. En aquest sentit, posa "únicament es pot". Per al dirigent d'Unió, aquest gairebé imperceptible matís significa que es pot optar per no marcar cap resposta a la segona pregunta i deixar-la en blanc, sense que aquest vot es consideri nul.

Joan Cañada, advocat de professió, defensa que la "legalitat", i "més concretament, la constitucionalitat" és "inexpugnable". En aquest sentit, el dirigent d'Unió considera que el decret és "un nou encert". "Possibilita que tothom hi participi, pensi com pensi, i s'hi pugui sentir còmode, sigui quina sigui la seva finalitat o el seu anhel nacional", comenta.