El LOGIS Empordà es consolida com a centre logístic transfronterer

Compta amb 23 hectàrees totalment urbanitzades i en funcionament

L'empresa pública encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d'infraestructures i centrals per al transport de mercaderies i la logística, CIMALSA, ha consolidat la primera fase de la plataforma logística LOGIS Empordà amb la implantació d'una nova empresa, Ribe Energy Machinery S.L., dedicada a la comercialització de maquinària agrícola i per a la construcció.

Amb la implantació d'aquesta empresa, la plataforma ja disposa de 23 hectàrees totalment urbanitzades i en funcionament que constitueix l'avançada del complex ferroviari 'LOGIS Intermodal el Far d'Empordà-Vilamalla', que en un futur disposarà d'un total de 73 hectàrees destinades a activitats logístiques, entre d'altres usos.

El LOGIS Empordà, situat al municipi del Far d'Empordà, es troba a 3 quilòmetres de Figueres i a 2 quilòmetres de l'autopista AP-7, tocant l'N-II, i presenta unes condicions excepcionals per a la intermodalitat i la distribució transfronterera. Es preveu que compti amb tot un conjunt d'infraestructures ferroviàries per afavorir aquesta intermodalitat.

Adjacent al LOGIS Empordà es desenvoluparà la futura terminal intermodal de l'Empordà, que té com a principal objectiu convertir-se en un 'hub' ferroviari que permeti sumar càrrega de trens provinents des de diversos punts de la península Ibèrica i enviar-la cap a la resta d'Europa i, alhora, captar càrregues del conjunt d'Europa amb destí a la península.