Mas-Colell demana no demonitzar el preconcurs de creditors del Parc Científic de la UdG

El conseller creu que el parc "se'n podrà sortir" perquè té un pla "ben estructurat"

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha demanat "no demonitzar" el preconcurs de creditors presentat pel Parc Científic i Tecnològic de la UdG, una mesura adoptada per intentar aixecar cap i renegociar el deute que suporta el complex, que puja a 41 milions d'euros (MEUR).

Mas-Colell ha recordat que aquesta és una fórmula que ja han adoptat altres empreses del país per poder "ressorgir" -posant Cacaolat com a exemple- i que no necessàriament la suspensió de pagaments porta aparellada una fallida. "Hem de pensar que el Parc Científic se'n podrà sortir, i pel que sé hi ha un pla ben estructurat perquè així sigui", ha assegurat Andreu Mas-Colell.

El Parc Científic i Tecnològic va decidir tirar endavant el preconcurs de creditors a principis d'aquest mes. La decisió es va adoptar en una reunió del Patronat de la Fundació, a la qual van donar suport tots els seus membres excepte el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé.


L'objectiu de la mesura, que ja s'ha entrat al Jutjat Mercantil, és el d'intentar trobar oxigen per afrontar el deute de 41 MEUR que suporta el complex de la Creueta. Els principals creditors del parc són l'estat espanyol i les entitats bancàries, que en el seu moment van ser els qui van aportar finançament per poder aixecar els diferents edificis.

Amb el preconcurs de creditors, el pas previ abans del concurs, els gestors del parc volen tenir marge per poder reestructurar el deute que suporta el complex. L'objectiu de la mesura és, segons admetia la mateixa Fundació, "garantir la solvència i la viabilitat futura" del Parc Científic.

Precisament, avui, coincidint amb una conferència del conseller d'Economia a Tribuna de Girona, el president de la Cambra de Comerç ha volgut saber què opinava sobre la decisió adoptada per la Fundació del parc. D'entrada, Andreu Mas-Colell ha afirmat que a la Generalitat li "preocupa molt" la situació per la qual passa el complex, i que l'estan "monitoritzant intensament". Ara bé, el conseller també ha demanat que no es pensi en què un concurs de creditors, necessàriament, porta aparellada una fallida.

"Hi ha empreses que han de passar per aquí"

"El que hem de fer és no demonitzar aquest concepte, perquè hi ha empreses que han de passar per aquí i adoptar aquesta mesura per ressorgir", ha dit Mas-Colell. I com a exemple, el titular d'Economia i Coneixement ha recordat el cas de Cacaolat, que va decidir fer suspensió de pagaments i va poder aixecar cap.

"Hem de pensar que el Parc Científic i Tecnològic se'n podrà sortir, i pel que sé hi ha un pla ben estructurat perquè així sigui", ha dit el conseller d'Economia. I per foragitar fantasmes, ha conclòs: "Quan superi la situació i hagin passat quatre o cinc anys, ningú se'n recordarà que va passar per un preconcurs".