Enxampen tres homes a l'aeroport de Girona que volien volar cap a Dublín amb documentació falsa

Els detinguts feien veure que no es coneixien entre ells per així sortejar els controls

La policia espanyola ha detingut tres homes, de 23, 27 i 38 anys, de nacionalitat albanesa i britànica, que pretenien volar des de l'Aeroport de Girona-Costa Brava fins a Dublín amb documentació falsa.

Els fets van succeir el passat divendres 19 de setembre i un dels tres detinguts era el que s'encarregava de facilitar la documentació, les vies de transport i acompanyar els altres dos homes perquè aconseguissin arribar fins a la seva destinació.

Una figura que en l'àmbit policial s'anomena 'passador'. Els agents van detectar l'arribada dels tres sospitosos el 18 de setembre, procedents de Pisa (Itàlia). Per no aixecar sospites, els homes feien veure que no es coneixien entre ells durant els controls.

Un dia després, els tres homes van retornar a l'Aeroport de Girona. De nou, els detinguts van arribar per separat a la terminal. Durant el control de documents que es fa per aquelles persones que surten del territori espanyol, els tres homes no van mantenir cap mena de contacte entre ells. Va ser llavors quan els agents van adonar-se que els detinguts estaven realitzant moviments de seguretat, prèviament establerts per intentar sortejar tots els controls i passar desapercebuts.


Els policies van interceptar-los i dos d'ells van presentar documentació de nacionalitat italiana. Després de les comprovacions pertinents, els agents van descobrir que es tractava de documents falsos i, per això, els van detenir per un delicte de falsedat documental. Els dos homes eren ciutadans d'Albània de 23 i 27 anys. El tercer, un home de 38 anys i de nacionalitat britànica, també va ser detingut per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.