La nova executiva del PSC a Girona estén la mà als dissidents

Asseguren que volen ser "una veu única" i marcar "estil propi i accent gironí" quan calgui sobre el discurs de Nicaragua

La nova executiva de Federació del PSC a les comarques gironines va començar a caminar aquest cap de setmana. El primer secretari, Juli Fernández, la va presentar en una assemblea d'afiliats a Santa Cristina d'Aro -on no va assistir cap dels dissidents- i va rebre l'aval de 75 dels 79 militants que hi eren presents. Dos van votar-hi en contra i els dos restants es van abstenir.

Segons ha concretat Fernández, la nova executiva neix "amb un triple impuls": polític, orgànic i territorial. A grans trets, dins l'organigrama hi tenen un paper destacat els alcaldes (n'hi ha fins a una desena). Es crea una nova viceprimera secretaria, amb l'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, al capdavant; es reforça el paper de portaveu en la figura d'Estanis Puig, alcalde de l'Escala (que també és secretari de Relacions Institucionals); l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, assumeix la secretaria de Política Territorial, i el tinent d'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Oscar Aparicio, la de Política Municipal.

El primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, ha destacat també la marcada presència del territori dins la nova executiva. "A ningú se li escapa que, en aquests moments, l'objectiu més immediat és el d'intentar afrontar el repte sobiranista sobre la consulta, però també el municipal, intentant fer el màxim de llistes possibles de cara a les eleccions", ha subratllat.

Porta oberta per tornar

Dins aquest objectiu, Fernández ha remarcat la voluntat "de sumar i obrir el partit" per fer política socialista, catalanista i d'esquerres. I ha estat aleshores quan el primer secretari ha estès la mà als dissidents, dient-los que si volen "tenen la porta oberta per tornar".

El portaveu de la nova executiva, Estanis Puig, s'ha encarregat de concretar aquesta voluntat. Puig ha assegurat que se senten avalats per la militància per "cosir ferides", en referència a la crisi oberta l'abril passat arran de la sortida de bona part de l'executiva gironina, amb noms històrics que havien tingut molt pes al partit, com Manel Nadal, Pia Bosch o Joaquim Nadal (fins aleshores, president del PSC a Girona).

La nova executiva entén que, amb la sortida de Pere Navarro com a secretari general del PSC, les "discrepàncies i diferències de fons" amb els dimissionaris "han perdut molta força". Per això, Puig ha concretat que volen parlar amb tots i cadascun d'ells per mirar "allà on rauen les diferències de posició" i veure "fins a quin punt té sentit, de cara a les municipals, trobar-se amb projectes molt coincidents però amb diferents sigles" (en referència a Moviment Catalunya, engegat per Pia Bosch i Marina Geli). "Si això passés, faríem un flac favor a la ciutadania", ha subratllat el portaveu de la nova executiva.

Fins i tot, Estanis Puig ja ha avançat que, si hi ha discrepàncies amb les sigles, de cara a les municipals el PSC de Girona s'obrirà a crear grups independents que s'avinguin amb el seu ideari. Un extrem que ja ha estat aprovat per la nova executiva de federació. "Proposarem tot un ventall de possibilitats", ha explicat el portaveu i secretari de Relacions Institucionals.

Veu pròpia i accent gironí

La nova executiva del PSC a Girona assegura que vol donar una nova orientació al partit al territori, a través d'una "veu única" que no sigui "imposada" sinó fruit del diàleg i el debat. Per això, Estanis Puig ja avança que la voluntat serà la de "marcar estil propi" i fer sentir "l'accent gironí" en les decisions de Nicaragua, sense sortir-se de la línia marcada pel primer secretari Miquel Iceta.

"Reprenem l'esperit del discurs gironí encetat per Joaquim Nadal, i volem fer sentir la nostra veu a l'executiva del partit a Barcelona", ha concretat Estanis Puig. En aquest sentit, el portaveu ja ha deixat clar que a la nova executiva socialista de Girona els agrada "la música" del corrent Nou Cicle. "Es tracta d'una línia integrada dins del partit, però també amb missatge propi", ha conclòs.