Desactivada la prealerta del pla Camcat després d'un vessament de gasoil a Port de la Selva

Protecció Civil indica que la taca ja s'ha dissolt i no hi ha afectat la platja

Protecció Civil ha desactivat aquest dimecres al matí la prealerta del Pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya Camcat després d'un vessament de gasoil provocat per una barca de pesca aquest dimarts al Port de la Selva (Alt Empordà). Protecció Civil ha desactivat el pla després de constatar que la taca s'ha dissolt i no ha afectat la platja.

La prealerta del Camcat es va activar al voltant de tres quarts de vuit d'ahir al vespre pel vessament d'entre 50 i 70 litres de gasoil durant la càrrega del dipòsit d'una barca al port del municipi.

Les tasques per evitar que el gasoil arribés a la platja es van suspendre ahir a la nit per manca de llum i un cop la taca havia quedat molt dissolta. Tècnics municipals han reprès les tasques aquest matí a primera hora fent una inspecció a primera hora d'aquest matí a la platja i han constatat que no hi ha rastre de gasoil a la sorra. Així mateix, Salvament Marítim, un cop feta la inspecció al mar, ha indicat que no hi ha contaminació al mar.

En les tasques de dispersió de la taca hi van treballar tres embarcacions, una de Salvament Marítim, una de la Guàrdia Civil i una dels voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva.

L'alcalde del Port de la Selva va estar en contacte permanent amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat fent seguiment de l'evolució de l'emergència. Així, l'Ajuntament també ha desactivat aquest matí el seu pla municipal, que va ser activat ahir de forma preventiva.