El Camí de Ronda de S'Agaró es fa accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Els treballs, que inclouen un elevador i sis rampes, han tingut un cost de 73.000 euros

Les persones amb mobilitat reduïda ja poden accedir al Camí de Roda de S'Agaró de Platja d'Aro des de la setmana passada. El consistori ha instal·lat un elevador i sis rampes que permeten als usuaris accedir al camí i arribar fins Cala de la For. El recorregut adaptat s'inicia a les Escales de la Gasela, just on s'hi troba l'elevador. Per accionar-lo és necessari que l'usuari s'acrediti al punt de control d'entrada a la Urbanització S'Agaró Vell, on es lliura un manual d'instruccions i un codi per a fer funcionar la plataforma. D'aquesta manera el consistori pretén evitar un mal ús de la mateixa i actes vandàlics.

L'elevador fa un recorregut de 27 metres superant una pendent de 45 graus a una velocitat de 0.11 metres per segon i pot transportar fins a 300 kg. Seguidament es pot iniciar el recorregut pel camí de ronda amb 350 metres de longitud que compta amb sis rampes d'entre el 8% i el 12% d'inclinació que fa possible l'accés per punts emblemàtics com la Punta de Cala Pedrosa, Cala Pedrosa, el Menhir de Cala Pedrosa o els Esculls de la Font.

El projecte ha estat finançat a través de la Delegació Provincial de Costes a Girona del Ministeri de Medi Ambient amb un cost aproximat de 73.000 euros.

Camí de Ronda de S'Agaró

El camí de ronda de S'Agaró, de caràcter arquitectònic ben diferenciat dels corriols feréstecs de la resta del litoral s'inicia a la platja del Racó unint aquesta cala fronterera amb la Platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols i amb la Platja de Sa Conca. En el transcurs del seu recorregut es pot contemplar, d'una banda, alguns dels trets més característics de la Costa Brava; roques i arbrat vora del mar amb el Mediterrani de fons. D'altra banda, el trajecte també permet conèixer l'arquitectura de Rafael Masó i Francesc Folguera. El conjunt està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.