Més de 500 caps de bestiar treballaran per desbrossar les zones verdes de Girona

Xais i cabres s'han situat a Sant Daniel, Montjuïc i Campdorà

  • Ponç Feliu (esquerra) acompanyat per Enric Pardo i el ramat
    Ponç Feliu (esquerra) acompanyat per Enric Pardo i el ramat
  • Ramat desbrossant al Castell de Montjuïc de Girona © Marc Estarriola
    Ramat desbrossant al Castell de Montjuïc de Girona © Marc Estarriola

Un total de 280 xais i cabres treballaran incansablement en el desbrossament de les zones verdes de Montjuïc i Campdorà mentre que un segon ramat de 250 caps de bestiar estaran destinats a Sant Daniel. Des d'avui i fins a mitjans d'estiu la seva principal missió serà menjar totes les herbes que creixin al llarg de la primavera i deixar-ho en condicions de cares a l'estiu. En aquest sentit, el regidor de Medi Natural de l'Ajuntament de Girona, Ponç Feliu, ha remarcat que els treballs de desbrossament portats a terme pels caps de bestiar serviran també per evitar futurs incendis de cares a la propera temporada d'estiu.

Amb tot, els xais i les cabres també ajudaran a netejar els camins de tota la vegetació que va caure fruit del fort temporal de neu registrat el passat 8 de març. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, ha destacat que el treball del bestiar servirà perquè l'empresa concessionària dels treballs de neteja de les zones verdes no tingui de contractar nous operaris ni adquirir més maquinària. 'L'alternativa de tenir el ramat es que és més net mediambientalment i el resultat que dóna és més bo. Fan més feina 200 caps de bestiar que 5 persones desbrossant', ha dit Pardo.

Com a principal novetat respecte l'any passat, moment en que es va iniciar aquesta iniciativa com a prova pilot, és que s'han instal·lat dos tancats més. Un d'ells està situat a la torre de Sant Lluís, mentre que el segon es troba a la torre de Sant Narcís. 'Això ens permet tenir tres punts estratègics que permeten pasturar tranquil·lament tota la zona de Campdorà i Montjuïc', apunta el regidor.

Tan Pardo com Feliu han avançant avui que la intenció és ampliar les zones de treball de cares a la propera primavera.